Talasemi Hastası Kardeşlerin Okul Özlemi - Son Dakika
Kültür Sanat

Talasemi Hastası Kardeşlerin Okul Özlemi

Talasemi Hastası Kardeşlerin Okul Özlemi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Can çiftinin çocukları, hastalıklarından dolayı eğitimlerine yarıda bırakmak zorunda kaldı Baba Can: "Yeni doğan çocuğumuz için güzel hayaller kurarken onunda aynı hastalığa yakalandığını öğrendik"

19.12.2013 15:44

Kahta ilçesinde doğuştan Akdeniz Anemisi (Talasemi) hastası olarak dünyaya gelen kardeşler, iyileşip yarım bıraktıklarını eğitimlerine devam etmek istiyor.

Bayraktar Mahallesi'nde yaşayan Şükrü ve Fidan Can çiftinin, 1995'te doğan çocukları Ali'ye 2 aylıkken Akdeniz anemisi hastalığı teşhisi konuldu. Bir süre tedavi olan Ali'ye ilik nakli yapılması gerektiği belirtildi. Doktorlar, tedavi sonuçsuz kalınca aileye, bebek sahibi olmalarını ve doğacak çocuğun iliğinin de Ali'ye nakledileceğini söyledi.

Bunun üzerine Can çiftinin 2 yıl sonra Fatih adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Aile, doğumdan 3 ay sonra rahatsızlanan bebeklerinin götürdükleri hastanede Akdeniz anemisi hastası olduğunun belirtilmesi üzerine büyük bir şok yaşadı. Çift şimdi aynı hastalıkla mücadele eden çocuklarına ilik nakli yapılmasını bekliyor.

Baba Şükrü Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarında hastalığının ortaya çıkmasıyla mutlu olan yuvalarının bir anda mutsuzluğa dönüştüğünü söyledi.

Çocukları Ali'nin iyileşmesi için birçok yere başvurduklarını ancak uygun ilik bulamadıklarını dile getiren Can, "Eşimle beraber çaresiz kaldıktan sonra 'eğer başka çocuğumuz olursa onun iliğini veririz' düşüncesiyle bir çocuk dünyaya getirdik. İki yıl sonra yeni doğan çocuğumuz için güzel hayaller kurarken onunda aynı hastalığa yakalandığını öğrendik. Bu haber benim ve eşimin yaşama dair tüm umutları yok etti" dedi.

Can, şuanda 18 ve 16 yaşında olan çocuklarının bu hastalıktan dolayı eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak yardım talebinde bulunduğunu anımsatan Can, işsiz olduğu için ekonomik sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Ali Can ise iyileşip kardeşiyle okula gitmek istediğini vurguladı. Eğitimini lise 1. sınıfa kadar sürdürdüğünü anlatan Can, "Bir yandan sağlık sorumlarımla mücadele ederken diğer yandan okuluma devam ettim ancak liseye kadar gelebildim. Kardeşim ise ortaokuldan sonra bırakmak zorunda kaldı. Kardeşimle aynı kaderi yaşadığım için çok üzülüyorum. İkimizin de tek dileği ilik nakli olduktan sonra yarım bıraktığımız eğitime devam edebilmek" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Talasemi Hastası Kardeşlerin Okul Özlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement