Tanpınar Festivali'nde Şehir ve Oyun - Son Dakika
Kültür Sanat

Tanpınar Festivali'nde Şehir ve Oyun

Tanpınar Festivali\'nde Şehir ve Oyun

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali, şehrin en önemli edebiyat etkinliklerinden biri haline geldi. 30 Ekim’de başlayacak festivalin açılış konuşmalarını Oya Baydar ve Mario Levi yapacak.

15.10.2013 00:10

 “Şehir ve Oyun” temasıyla bu yıl 5.’si düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), 15 ülkeden 61 yazarın katılımıyla 30 Ekim- 10 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival bu yıl İstanbul’un yanı sıra Ankara, Bursa, Erzurum ve Konya’da da okurları yazarlarla buluşturacak.


Festival, okuma ve söyleşiler, sektörel buluşmalar ile Türk edebiyatının uluslararası edebiyat çevrelerine tanıtılmasını amaçlayan edebiyat söyleşilerine ev sahipliği yapacak.


Açılış konuşmasını Mario Levi ile Oya Baydar’ın yapacağı İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nde Andrea Winkler, Thomas Stangl, Teresa Präauer gibi edebiyat dünyası için önemli kişilerin de konuşma yapması bekleniyor.


Yazar Alberto Manguel, festival süresince “Tanpınar’ın İzinde Beş Şehir’ projesi kapsamında Türkiye’nin 5 kentine ikişer günlük ziyaretlerde bulunacak ve izlenimlerini kitaplaştıracak. Festival çerçevesinde bu yıl da festivale katılan yazarların metinlerinden oluşturulacak olan İTEF 2013-Şehir ve Oyun antoloji kitabı yayımlanacak.


Festival yazarları okul sıralarında


 İTEF yazarları, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Yazarlar Okullarda Projesi” kapsamında İstanbul’un yedi ilçesindeki orta öğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşacak.


Festivalin dikkati çeken yazarları arasında Macar edebiyatının yükselen isimleri arasında bulunan ve 2012 Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Viktor Horvath var. Eshkol Nevo ile İrlanda Yazarlar Birliği Başkanı Conor Kostick de festivalde bulunacak.


İTEF ile British Council işbirliğiyle Türkiye’de ilk defa yapılacak “literary salon” etkinliğinde ise Damian Barr okuyucularla bir araya gelecek. Sinemaya da uyarlanan “Lanet Takım” adlı romanıyla tanınan David Peace, Cartoon Arts Trust Political Cartoonist of the Year ödülüne sahip karikatürist, illüstratör ve yazar Martin Rowson de festivale katılan isimler arasında yer alıyor.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Tanpınar Festivali'nde Şehir ve Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement