Yalancı" Oyununun Prömiyeri Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yalancı" Oyununun Prömiyeri Yapıldı

Yalancı" Oyununun Prömiyeri Yapıldı

Antalya Devlet Tiyatrosu, "Yalancı" oyununun prömiyerini gerçekleştirdi Yönetmen Açıkgöz: "Oyunda, izleyiciye yalan söylememeleri gerektiği mesajını vermeye çalışıyoruz"

22.01.2014 22:15

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), "Yalancı" oyununun prömiyerini gerçekleştirdi.

Carlo Goldoni'nin yazdığı, Ahmet Açıkgöz'ün yönettiği "Yalancı" adlı oyunun prömiyeri, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Reji yardımcılığını Murat Bölük ve Gökhan Tüzün, reji asistanlığını Müslüm Alataş üstlendiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Necla Burcu Barış'a, ışık tasarımı ise Halit Akgül'e ait. Sahne amiri İsimcan Kaya'nın olduğu "Yalancı"da 15 oyuncu rol aldı.

Yönetmen Ahmet Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuna iki ay önce hazırlanmaya başladıklarını ve prömiyerini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

"Yalan" kavramının hayatın her safhasında yer aldığını ifade eden Açıkgöz, "Yalan herkesin çok kullandığı ve vazgeçemediği bir kavram. Yalan, kimilerine yer edindirirken kimilerini yerinden ediyor. Sanat da aslında gerçeği anlatmakta kullanılan bir illüzyondur, yalandır. Oyunda, izleyiciye yalan söylememeleri gerektiği mesajını vermeye çalışıyoruz" dedi.

Açıkgöz, oyunun dekorunda projeksiyon kullanarak sinemasal bir tat vermeye çalıştıklarını belirtti.

Oyunun konusu şöyle:

Lelio 20 yıl önce Venedik'ten ayrılarak amcasının yanında büyür. Venedik'e döndüğünde yanında yalanlarını da birlikte getirir. Yalanlarıyla Venedik'i karıştırmaya başlar. Aşık olduğu iki kız kardeşe kendini tanıtan Lelio, iki kız kardeşten birini tercih edecektir ama olay hiç de umduğu gibi gelişmez. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yalancı' Oyununun Prömiyeri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement