Erkeksi Kadınları Sevmiyorum - Son Dakika
Magazin

Erkeksi Kadınları Sevmiyorum

Erkeksi Kadınları Sevmiyorum

3 Şubat'ta vizyona girecek olan 'Güzel Günler Göreceğiz'de Doğulu bir kadını oynayan Çetin: Kadınlığıyla barışmamış, erkeksi kadınlardan hoşlanmıyorum.

24.01.2012 06:03  Güncelleme: 08:04

Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' seçilen 'Güzel Günler Göre ceğiz' 3 Şubat'ta gösterime giriyor. Filmde Doğulu bir kadın olarak karşımıza çıkacak olan Çetin; son projesini ve kariyerini Yeni Aktüel dergisinden Neslihan Perker'e anlattı.

Filmde canlandırdığınız 'Mediha' nasıl bir dertle uğraşıyor?

Film; beş karakterin aynı gün yollarının kesişmesi ve birbirlerinin hayatlarını etkilemesi üzerine kurulu... Benim canlandırdığım 'Mediha' karakteri ve Buğra'nın (Gülsoy) canlandırdığı 'Cumali'; yıllar önce aynı köyde yaşamışlar. Filmdeki herkes yaşadığı hayattan kaçmak istiyor. 'Mediha', 10 yıl önce tecavüze uğramış ve İstanbul'a kaçmış. Aşık olduğu adamın hapisten çıkmasını bekliyor. Filmdeki en dramatik karakter o... Onun güçlü duruşunu, kendisini kıstıran erkeklerin karşısında durarak hayatını yaşama isteğini ve dürüstlüğünü çok sevdim.

İYİ İŞLER İÇİN BEŞ YIL BEKLEDİM

Hayatınızda yüzleşen mi yoksa kaçan biri mi oldunuz?

Ben hep yüzleştim ama kolay değildi. Babamın ebeveynleri eğitimcidir, bu sebepten çok küçük yaşta okumaya başladım. Babamın adı Reşat'tır. Reşat Nuri Güntekin aile dostlarıymış. Benim de ismimi 'Çalıkuşu'ndan esinlenerek Feride koymuşlar. Beni hep kurtardı edebiyat. Okuduğum karakterlerin hayatlarından bir şeyler çıkararak yüzleştim bazı şeylerle... Bunun zararını da görmedim. Sadece daha suskun olmak isterdim, çünkü çok konuşuyorum. Ama şimdi "Fazla konuşan biri de olabilirim. Kurallarım bunlar" diyebiliyorum. Çok sert şeyler söyleyebilirim. En azından artık söylediklerim için pişman olmuyorum.

Çok mu pişman oldunuz?

'İki Genç Kız'dan sonra önüm açıktı ama ben çok konuştum, bire bir bana olan tepkileri de duydum. İş görüşmelerimde de bunu yaşadım. Fakat hayat sizin seçiminiz... İstediğim rollerde oynamak için beş yıl bekledim. Güvendiğim şey şu; ne yaptıysam kendim olarak yaptım, bunu kimse benden alamaz.

Kadınlarda tahammül edemediğiniz şey nedir?

Her iki tarafta da yalancılığa tahammülüm yok! Türk insanlarının riyakar olduğunu düşünüyorum. Padişahlıktan geliyoruz, kuzu olmaya alışmışız. Zarar görmemek adına sürüden biri olmaya devam ediyorlar. Bir kadının, kadınlığıyla barışmamış olmasından da hoşlanmıyorum. Erkeksi kadınları sevmiyorum. Ben de beş yıl önce kadın olmanın keyfine vardım.

Tam manasıyla kadın olarak hissetmek nasıldı?

Daha özgür hissettim. Aksi türlü daha korunaklı olmak zorundasın; gelmesinler, beni incitmesinler diye düşünüyorsun. Kadın olunca nereden ne gelirse gelsin, yeniden ayağa kalkıyoruz.

5 Kasım tarihinde doğmuşsunuz. Akrep burcu kadınları için "Tek pişmanlıkları erkek olarak doğmamış olmalarıdır" derler...

Astrolog bir arkadaşım da buna benzer bir şey söylemişti. Küçükken daha fazla hissediyordum bunu. Ama beş sene önce kadın olmanın çok daha güzel olduğunu anladım.

BABAMLA İŞE GİDERDİM

Çok mu erkeksiydiniz?

Babasının kızıydım ben. Babam hentbolcuydu, daha sonra ülkenin o zamanki şartları sebebiyle elektrikçi olarak geçimini sağlamaya başlamış. Annem de jimnastikçiymiş.

Sportmen bir aile size avantaj sağlamış olmalı...

Evet, sağlıklı yaşayan insanlar, doğayı da severler. Şimdi Çatalca'da çiftlik hayatı yaşıyorlar. Babam galiba benim erkek olarak doğmamı istemiş, onunla sık sık işe giderdim. Elektrikçilik de erkeksi bir iştir malum. Üniversite sona kadar kız arkadaşım olmadı, dostlarım hep erkekti. Ailem sporcu olduğu için evde kola içmek bile yasaktı.

SİZ DE ONLAR GİBİ GÜÇLÜ OLABİLİRSİNİZ!

'Aşk ve Ceza', 'Anneler ve Kızları', 'Güzel Günler Göreceğiz'... Hepsinde Doğu kökenli kadınları canlandırdınız. Ne hissettiniz?

Bu sadece Doğu'da da değil. Baskıdan kaçsalar da, Batılı kadınlar gibi yaşamıyorlar. Hiçbir zaman özgürlük kelimesini tanımlayamıyorlar. 'Aşk ve Ceza'yı oynarken benzer sorunlar yaşayanlarla konuştum ve çok etkilendim. 'Anneler ve Kızları'ndaki kadınsa güçlüydü; "Bakın o yapıyor, siz de yapabilirsiniz" mesajını vermek istedim.

İLK OLARAK 27 YAŞINDA AŞIK OLDUM!

İlk olarak kaç yaşında aşık oldunuz?

Çok erken yaşta oldum ama onlar platonikti. Tam manasıyla 27 yaşında aşık oldum ama çok zorlu bir süreçti.

Çok mu korktunuz?

Mahvoldum, korktum, kontrol edemedim. Fazla duygusalım ben. Bu, meslek hayatında güzel ama özel hayatımda faydalı değil. Bulutların üzerinde yürüyorum. O, mutsuz biriydi, mutsuzluğunu benden çıkardı.

Aşkı artık nasıl yaşıyorsunuz peki?

İyi yaşıyorum. Artık bebek yapmak istiyorum. Hayattaki isteklerim; iyi insan olmak ve anne olmak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Erkeksi Kadınları Sevmiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement