İzmirli Sanatçının Büyük Başarısı - Son Dakika
Magazin

İzmirli Sanatçının Büyük Başarısı

İzmirli Sanatçının Büyük Başarısı

İzmirli sanatçı Cengiz Akbay, konservatuarı, konservatuarın yetenek sınavlarına girerek okulunu ikincilikle kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

09.10.2013 09:33

İzmirli sanatçı Cengiz Akbay, konservatuarı, konservatuarın yetenek sınavlarına girerek okulunu ikincilikle kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Cengiz Akbay, 9 yaşından beri Türk Sanat Müziği'ne gönül vermiş ve 9 yaşından bu zamana kadar Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Bülent Ersoy, Ahmet Özhan, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Adnan Şenses, Alaaddin Yavaşça gibi Türk Müziği duayenlerini dinleyerek kendini geliştirdiğini ve Türk Sanat Müziği'ne aşık olduğunu belirtti.

17 yaşında İzmir'in değerli Türk Sanat Müziği hocası Dilek Şafak Çakar'dan eğitim alan Akbay, İzmir sahnelerinde solistlik yapmaya başladı. Akbay, ilk sene konservatuar sınavlarına girdi ve kazanamadı sınavı kazanamadığı için daha da hırslanarak ve eğitimlerine yönelerek bir sonraki sene yetenek sınavlarına tekrar girdi. Akbay, bu sene Gaziantep Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Sanat Müziği-Ses Eğitimi Bölümü'nü ikincilikle kazandı. Akbay, 4 yıldan beri konservatuar aşkıyla yanıp tutuştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu işin eğitimini alabilmek ve temelden yetişebilmek için konservatuar okumayı çok istiyordum. Allah'a şükürler olsun emeklerimin karşılığını bana verdi. Konservatuar herkese nasip olmuyor bunun bilincindeyim ve bazı arkadaşlarıma benim naçizane fikrim; konservatuarlı olmak bir ayrıcalıktır, bir onurdur, bu duyguyu bu mutluluğu, müzik aşkıyla yanıp tutuşan herkes tatmalıdır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin İzmirli Sanatçının Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement