"Sebep Milletvekili Olması Değil!" - Son Dakika
Magazin

"Sebep Milletvekili Olması Değil!"

Zeki Demirkubuz; son filminden, BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in sahnelerinin çıkarılma nedenine açıklık getirdi.

21.02.2012 06:03  Güncelleme: 13:07

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz; 'Yeraltı' adındaki son filminden, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sahnelerinin çıkarılma nedenine açıklık getirdi.

HİKAYE ZAYIF KALDI

Demirkubuz; 'Cevdet İvedik' karakterini oynayan Önder'in; filmin ruhsal olarak oyuncusu olduğunu ama teknik olarak oyuncusu olmadığını belirterek şunları söyledi: "Sahnelerinin çıkarılmasının milletvekili olmasıyla ilgisi yok! İsterse Cumhurbaşkanı olsun! Filmde iki hikaye vardı; biri temel hikaye, diğeri Sırrı'nın da oynadığı hikaye... Ancak o hikaye zayıf kalınca kurguda çıkarmak zorunda kaldık. Ondan bize Engin Günaydın ile konuştukları tanıtım videosu kaldı."

FİLMİN KONUSU

Dostoyevski'nin 'Yeraltından Notlar kitabından uyarladığı yeni filmi 'Yeraltı'nı başkentte çeken Zeki Demirkubuz, 'Sistem eleştirisini doğrudan değil ahlaksal bir sorgulamayla yapmaya çalıştığını ifade ediyor.

'Bugüne kadar hep bir hikayeden çok, insanın akıldışı bir varlık olmasını anlamaya çalışan filmler yaptığını' ifade eden Demirkubuz, 'Yeraltından Notlar'ın bu anlamda gidilebilecek en son nokta olduğunu düşünüyor.

Filmin konusu için, 'bir insanın yaşamak zorunda kaldığı fiziksel hayatla, yine yaşamak zorunda kaldığı iç dünyasıyla ilgili bir tür sondaj çalışması' denilebileceğini aktaran yönetmen, 'Aslında bir hikayesi yok filmin. Sadece bir karakterin iç dünyasına girebilmenin yollarını aradım. Hikaye aşağı yukarı böyle birşey' diye düşünüyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

"Sebep Milletvekili Olması Değil!"
Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Sebep Milletvekili Olması Değil!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement