Siirt'te "ÇEPİK" Coşkusu - Son Dakika
Magazin

Siirt'te "ÇEPİK" Coşkusu

Siirt\'te "ÇEPİK" Coşkusu

TRT 6 Kanal koordinatörlüğü ile Siirt Valiliğinin birlikte organize ettiği TRT 6'in "Çepik" programı Siirtlilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

16.09.2013 15:59  Güncelleme: 18:41

Siirt Valiliği önündeki alanda TRT6'dan canlı olarak yayınlanan programda, Siirt'in tarihi ve turistik yerleri, el sanatları, halk oyunları ve yöresel yemekleri tanıtıldı.

Yaklaşık 2 saat süren programda, ünlü Türkücü Aydın Aydın'ın konukları; Bilal Göregen, Çiçek Yeşilbaş, Siirtli Özkan, Murat Berxo, Davut Dicle, Mehmet Şah Dicle ile yerel sanatçılarımız Şükrü Çoban ve Nevzat Turhan'dan oluşan sanatçı topluluğu birbirinden güzel türküleri, üç dille seslendirerek, geceye renk katılar.

Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü Halk oyunları ekibinin folklor gösterisi, izleyicilerin beğenisini topladı.

Gecenin sonunda, halkı üç dille selamlayan Siirt Valisi Ahmet Aydın, TRT 6 ekibine, ses sanatçılarına ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, üç dilli kardeş şehir Siirt' in sahip olduğu zengin tarihi ve kültürünü tanıtmaya devam edeceklerini belitti.

20-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan "Tillo Bilim Kültür Günleri" ne tüm vatandaşları davet eden Vali Aydın, daha sonra gecenin anısına, ünlü Türkücü Aydın Aydın' a ve TRT 6 logolu bir Siirt battaniyesi hediye etti.

Siirt Valiliği önünde gerçekleştirilen, renkli görüntülere sahne olan ve vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği TRT şeş Çepik programı, gün içerisinde en fazla seyredilen program oldu.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Magazin Siirt'te 'ÇEPİK' Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement