TRT'ye Taze Kan! Mustafa Yıldızdoğan, Alparslan Türkeş'e Can Verecek - Son Dakika
Magazin

TRT'ye Taze Kan! Mustafa Yıldızdoğan, Alparslan Türkeş'e Can Verecek

TRT'nin 'Sevda Kuşun Kanadında' dizisinde Alparslan Türkeş'i bir türkücü olan Mustafa Yıldızdoğan canlandıracak. İlk kez bir dizide oynayacak olan Mustafa Yıldızdoğan dizi setindeki yerini aldı.

12.11.2016 13:31  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yakın dönem siyasetini ele alan TRT'nin sevilen dizisi 'Sevda Kuşun Kanadında' bünyesine Mustafa Yıldızdoğan'ı kattı. Geçtiğimiz gün çekimlere başlayan ünlü şarkıcı, dizide Alparslan Türkeş'i canlandıracak.

TÜRKEŞ'E BENZERLİĞİ ONU ROLE GETİRDİ

Türküleri ve besteleri ile Türk müziğine çok sayıda eser vermiş olan, hayatını müziğe adamış bir isim Mustafa Yıldızdoğan ilk defa bir dizide rol alıyor. MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'e benzerliği ile dikkat çeken türkücü, sürpriz bir şekilde Türkeş'i canlandıracak isim olarak seçilmişti. Şimdi ise dizinin çekimlerindeki yerini aldı.

TRT'ye Taze Kan! Mustafa Yıldızdoğan, Alparslan Türkeş'e Can Verecek

ROL ARKADAŞLARI YAVUZ BİNGÖL, MURAT ÜNALMIŞ...

Genel yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın, yönetmenliğini Ayhan Özen'in yaptığı dizinin başrollerini Murat Ünalmış, Sevtap Özaltun, Yavuz Bingöl, Ufuk Bayraktar, Müge Boz gibi isimleri paylaşıyor. Sevda Kuşun Kanadında dizisi cuma akşamları 20.00'da TRT 1 ekranlarında oluyor.

1960 DARBESİNİN İÇ YÜZÜ VE ALPARSLAN TÜRKEŞ

27 Mayıs 1960 darbesi ile kurulan hükümette yer alan Alparslan Türkeş'in hayatından kesitler Sevda Kuşun Kanadında dizisinde anlatılacak. Dönemin siyasetçisinin adı, darbeyi planlayıp yürütecek olan 37 kişilik Milli Birlik Komitesi'nde yer almasından sonra duyulmaya başlamıştı. Bu dönemde Milli Birlik Komitesi içindeki görüş ayrılığı sonucu Komite Başkanı Org. Cemal Gürsel bir bildiri yayımlayarak MBK'yi fesh etmişti. Türkeş, bu operasyon sonucu Yeni Delhi büyükelçilik müşaviri olarak Hindistan'a gönderildi.

Daha sonra Süleyman Demirel hükümetinde başbakan yardımcılığı yapmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı olmuştur. MHP genel başkanlık görevini 1969–1997 yılları arasında sürdürmüştür.

TRT\'ye Taze Kan! Mustafa Yıldızdoğan, Alparslan Türkeş\'e Can Verecek

Son Dakika Magazin TRT'ye Taze Kan! Mustafa Yıldızdoğan, Alparslan Türkeş'e Can Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement