Üç Semavi Dinden İlahiler Okudular - Son Dakika
Magazin

Üç Semavi Dinden İlahiler Okudular

Üç Semavi Dinden İlahiler Okudular

Cumhuriyetin 90'ıncı yılı kutlamaları için düzenlenen 'Birlikte Yaşamak Konseri' farklı dini cemaatlere mensup koroların performansına sahne oldu.

01.11.2013 06:03  Güncelleme: 08:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Birlikte Yaşamak Konseri', önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı dolayısıyla verilen konser; farklı dini cemaatlere mensup koroların performansına sahne oldu. Sunuculuğunu Ayşe Egesoy'un yaptığı konserde Sinagog Maftirim Korosu, Nişan Çalgıcıyan Akapella Korosu ve Taşkın Savaş Müzik Topluluğu sahneye çıktı. Üç semavi dine mensup korolar; zaman zaman ayrı, zaman zaman da birlikte ilahiler seslendirdi.

ÜNLÜLER DE KATILDI

Farklı dillerin, kültürlerin ve dinlerin asırlardır birlikte barış içinde yaşadığı İstanbul'un tarihi kimliğini yansıtmayı amaçlayan konserde; Türk, Ermeni, Rum ve Yahudi bestekarların şarkı ve türkülerinden örnekler sunuldu. Konsere çeşitli ülkelerin konsolosluk yetkililerinin yanı sıra Suna Keskin, Gül Sunal, Mustafa Sağyaşar ve Okay Temiz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Üç Semavi Dinden İlahiler Okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement