"Karsan J10" Yola Çıktı! Güvenlik, Konfor ve Ekonomi 10'da Standart... - Son Dakika
Otomobil

"Karsan J10" Yola Çıktı! Güvenlik, Konfor ve Ekonomi 10'da Standart...

"Karsan J10" Yola Çıktı!
Güvenlik, Konfor ve Ekonomi 10\'da Standart...

Yolcu Taşımacılığının Önde Gelen Markası Karsan, Yoğun Mühendislik ve Tasarım Çalışmalarıyla Geliştirdiği ve Yepyeni Özelliklerle Donattığı Yüksek Performansa Sahip Çevreci Euro 4 Motorlu Yeni Modeli J10'u Müşterileriyle Buluşturuyor.

16.07.2010 01:07

Türk otomotiv sektörünün köklü kuruluşlarından Karsan, 1981 yılından bu yana başarıyla faaliyet gösterdiği yolcu taşımacılığı sınıfında edindiği derin tecrübe ve müşteri talep, beklentilerine göre geliştirdiği J10 modelini piyasaya sundu. Yenilenen dış tasarımı, artan konfor ve güvenlik özellikleri, daha güçlü, çevreci, Euro 4 normlarına uyumlu motoru ile yepyeni bir araç olan J10'un ürün geliştirme süreci Karsan ve Hexagon Studio tarafından gerçekleştirildi. Her aşamasında müşteri görüşlerinin alındığı süreçte, yıllarca minibüs segmentinde büyük başarılara imza atan Karsan ürünlerinin beğenilen özelliklerinin korunmasına özen gösterildi.

Özellikle dolmuş taşımacılığı sınıfında başarısını kanıtlamış olan Karsan'ın tercih edilmesinde önemli etkenlerden olan uygun fiyat, düşük yakıt tüketimi, yüksek yolcu konforu, ekonomik yedek parça ve bakım maliyeti J10'da daha da iyileştirilirken, araca birçok yeni özellik de eklendi. Her koltukta yer alan standart emniyet kemeri, okul taşıtı versiyonlarında yer alan sabit yan camlar, araç içinde güvenli şekilde havalandırmayı sağlayan sunroof, sıkışmayı engelleyen sisteme sahip otomatik geniş yolcu kapısı ve çarpmaya karşı duyarlı kayar basamak sistemi ile J10 daha güvenli yolculuk imkanı sunarak öğrenci taşımacılığında da iddasını gösteriyor. J10, okul taşıtı versiyonlarında sunduğu 17 ve 20 koltuk kapasitesi alternatifleri ile araç sahibinin de kazancına destek oluyor. Üründeki farklılıkların yanısıra Karsan'ın süregelen müşteri odaklı pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetleri daha da geliştirilerek Karsan'ın %23'ü aşan pazar payının J10 ile daha da ileriye taşınması hedefleniyor.

J10 tanıtım toplantısında konuşan Karsan CEO'su Murat Selek, değişim süreci kapsamında belirlenen yeni vizyon doğrultusunda J10'un önemli bir adım olduğunu söyledi. Selek; "Geçtiğimiz yıl Karsan'ın gelecek 10 yılını kurguladığımız stratejik planını oluşturduk. Bu kapsamda vizyonumuzu "Sınırsız Ulaştırma Çözümleri" olarak belirledik. Bundan böyle Karsan sadece üretim odaklı değil, ürün ve hizmet geliştirmeden, satış ve satış sonrasına kadar faaliyet gösteren bir şirket konumuna gelecek. Bu çerçevede Karsan markasını taşımakta olan J10, OEM (Original Equipment Manufacturer) faaliyetlerimizin güçlendirilmesi yönünde attığımız önemli bir adım. 30 yıla yakın bir süredir yolcu taşımacılığı sınıfında hizmet veren Karsan, sürekli iyileştirip geliştirerek üretimine devam ettiği J9'u müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda tamamen yenileyerek J10 olarak pazara sunuyor. Çok markalı, yalın üretim felsefemizin bir parçası olarak, Peugeot, Citroen, Renault Trucks ve Hyundai gibi birçok dünya markası ile aynı tesislerde üretmekte olduğumuz J10 ile Karsan'ın bu segmentteki ticari başarısını daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz." dedi. Yeni vizyon kapsamında, Karsan'ın farklı projeler üzerinde çalışmalarını sürdürmekte olduğunu belirten Selek, özellikle yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde Karsan markalı ürünler ile yer almayı hedeflediklerini belirtti.

Karsan Pazarlama Şirket Müdürü Vançın Kitapçı da Şubat 2009'da yeniden aktif hale getirilen Karsan Pazarlama ile müşterilerine daha hızlı ve etkin hizmet vermeye başladıklarını, J10 ile mevcut ticari başarılarını daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Kitapçı; "J9 özellikle dolmuş ve öğrenci taşımacılığında yıllardır tercih edilen, başarısını kanıtlamış bir ürün. Servis taşımacılığı sınıfında, yolcu taşıma amacıyla geliştirilmiş tek ürün olma özelliğini taşıyan J Serisi'nin etkinliğini, J10 ile okul ve personel taşımacılığında daha da arttırmayı hedefliyoruz. Sınıfının en rahat süspansiyon sistemine sahip olan J10'un ürün gamını müşteri ihtiyaçlarına göre özelleştirdiğimiz ürünlerle daha da genişleteceğiz.. Yolculara ve kullanıcısına sunduğu konfor ve güvenliğin yanısıra J10, araç sahibine sunduğu ekonomi, yaygın hizmet ağı, yedek parça erişim kolaylığına ilave olarak sınırsız yol yardım hizmeti ve 10.000 km'ye yükseltilen bakım aralıkları ile ticarette maksimum fayda sağlıyor. J10 ile iç pazardaki etkinliğimizi ihraç pazarlarına da taşımayı hedefliyoruz. J10 ihracatı için ilk adımımızı Rusya'da attık. Rusya'da ilk kez gerçekleştirilen Busworld fuarına J10 ile katıldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Ürün geliştirme sürecinde, müşteri beklenti ve yorumlarına göre yenilediğimiz J10, geniş bayi ağımız ve artırılan hizmet kalitemiz ile uzun yıllar daha yolcu taşımacılığına hizmet ediyor olacak." dedi.

Dış Tasarım: Çağdaş, yalın, sade ve keskin hatları ile J10 gücü tarifliyor...

J10; tamamen yenilenen ön tasarımı, yolcuların kolay inip binmesine imkan sağlayacak şekilde geliştirilmiş geniş ve yüksek yolcu kapısı, gövde ile bütünleşen yapıştırma tip yan camları ve yükseltilmiş tavanı ile güçlü bir görünüme sahip. Estetik tasarımın yanısıra, sıkışmayı önleyen elektrikli kapı sistemi, yolcu kapısında sensörlü kayar basamak, şoför ve ön yolcu bölümünde komple açılabilen otomatik camlar gibi sürücü ve yolculara maksimum fayda sağlamaya yönelik fonksiyonel özelliklerle de dikkat çekiyor.

Yüksek konfora sahip "KARSAN J10" ile yolculuklar çok daha keyifli

J10'un iç kabininde sürücü ve yolcu konforunu arttırmaya yönelik yenilikler de ön plana çıkıyor. Sürücü bölümünde; şehiriçinde uzun süreli araç kullanımında vites değişimini rahatlatarak sürüşü kolaylaştıran joystick vites sistemi, sürüş sırasında göstergeleri kolaylıkla görebilmeyi ve kontrol düğmelerine kolay erişimi sağlayan ergonomik ön panel, tam açılır elektrik kontrollü yan camlar ve kapıda kol dayama bölümü sürüşü keyfe dönüştürüyor. Uzaktan kumandalı merkezi kilit, motor kapağı üzerinde yer alan çok amaçlı bölme, tavanda konumlandırılmış kilitli dolap ve spot aydınlatma lambaları kullanım konforunu artıran diğer özellikler arasında yer alıyor.

Sınıfının en konforlu süspansiyon sistemine sahip olan J10'un yolcu bölümünde ise; sıkışmayı önleyen geniş ve yüksek yolcu kapısı, çarpmayı engelleyen sensörlü otomatik basamak sistemi ve yolcu koltuklarında yer alan emniyet kemerleri güvenli yolculuk imkanı sağlarken, led tavan aydınlatmaları, ergonomik ve konforlu yolcu koltukları ve sunroof yolculuğa keyif katıyor.

KARSAN J10: Daha güçlü motor hacmi, daha düşük yakıt tüketimi

J10'un en büyük yeniliklerinden biri de Euro 4 emisyon normlarına uygun çevre dostu motoru. Daha yüksek motor gücü ve torkuyla çok daha iyi bir çekiş gücü ve performans sağlayan J10, artan motor performansına karşın düşük yakıt tüketiminden taviz vermiyor; küçük hacimli motordan yüksek güç elde edilmesini sağlayan modern yapısı ile daha iddialı bir yakıt ekonomisi sunuyor. Yeni nesil sessiz motoru ve artırılmış ses izolasyonu ile kabin içinde motor sesini minimuma indirgeyerek sürücü ve yolcu konforunu arttırıyor.

Geniş ürün gamı ve farklı fiyat seçenekleriyle herkese uygun bir "KARSAN J10" var

Farklı şasi boyu ve koltuk kapasitesi alternatifleri ve okul, servis ve hat taşımacılığına yönelik geniş ürün gamı ile dikkat çeken J10, her ihtiyaca cevap veriyor. J10, rakiplerinden farklı olarak sınıfında 14+1, 17+1, 20+1 yolcu kapasitesi sunabilen ender araçlardan biri olmanın yanısıra, regülasyonlara uyum sürecinde 14+1 segmentinde koltuk kaybetmeyen nadir modellerden biri olarak da öne çıkıyor.

Bütün bu yeniliklerin yanında Karsan J10, ekonomik satış fiyatı, finansman kolaylıkları, uygun fiyatlı ve kolay bulunan yedek parçası ve yaygın hizmet ağı gibi J9'dan devraldığı güçlü yanları devam ettirmeyi ve daha da ileriye götürmeyi hedefliyor.

Kısaca Karsan

1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998'de inan Kıraç'ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. Renault Trucks Premium, Lander, Kerax, Peugeot Partner, Citroën Berlingo, Karsan J9 Premier ve Hyundai HD Serisi modellerini üreten Karsan, 2002 yılından itibaren Türkiye otomotiv endüstrisinde tek bir fabrikada çok markalı üretim yapan tek üreticidir. Karsan, çok markalı üretim stratejisinin bir parçası olarak, Tofaş/ Fiat, Ford, Renault Trucks ve Türk Traktör/CNH firmalarına kaynak, kataforez, boya ve montaj gibi endüstriyel hizmetler de sunmaktadır. ıSO'nun (istanbul Ticaret Odası) 2008 yılında yaptığı araştırmaya göre "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" sıralamasında 267. sırada yer alan Karsan'da bugün 952 kişi çalışmaktadır. Yüzde 52.36'sı Kıraça Grubu, yüzde 10,68'i Diniz Grup, yüzde 2.25'i inan Kıraç'a ait olan Karsan'ın yüzde 34,71 oranında hissesi ise iMKB'de (istanbul Menkul Kıymetler Borsası) işlem görmektedir.

Kısaca Karsan Pazarlama

Karsan'da başlayan "Değişim" sürecine paralel olarak Şubat 2009'da Karsan J9 Premier Maxi ve Hyundai Truck HD Serisi modellerinin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere faaliyete başlayan Karsan Pazarlama A.Ş., müşterisine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor! Kıraça Holding'in en yeni iştirakı olan Karsan Pazarlama, otomotiv sektöründe 40 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Karsan'ın engin otomotiv tecrübesini, yurt geneline yayılmış toplam 125 yetkili satıcı ve servis noktasıyla hizmet alanına aktarıyor. Üstün hizmet anlayışını benimseyen Karsan Pazarlama, müşterisine daha yakın; onların beklenti ve isteklerine daha hızlı ve etkin cevap veriyor! 2009 yılı sonu itibariyle Karsan J9 Premier Maxi'nin pazar payını %23,4'e olarak gerçekleştiren Karsan Pazarlama, hafif kamyon sınıfında 2007 yılında lanse ettiği Hyundai Truck HD Serisi araçlarının pazar payını ise kısa sürede %20 seviyesine taşıdı. Karsan Pazarlama başarısını artırarak devam etmeyi hedefliyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil 'Karsan J10' Yola Çıktı! Güvenlik, Konfor ve Ekonomi 10'da Standart... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement