10 Bin Kişinin CHP Üyeliğine İptal - Son Dakika
Politika

10 Bin Kişinin CHP Üyeliğine İptal

10 Bin Kişinin CHP Üyeliğine İptal

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 10 Bin 394 Kişinin Üyeliğini Parti Tüzüğüne Aykırı Bularak İptal Etti.

22.04.2008 13:53

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP'nin iki ayrı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararla üye kaydedilen 10 bin 394 kişinin üyeliğini parti tüzüğüne aykırı bularak iptal etti.

Eski CHP Ümraniye İlçe Başkanı Erdoğan Mert tarafından açılan davanın bugünkü duruşmasına, davacı avukatı Tuba Ürün katıldı.

Ürün'ün davanın kabulü yönündeki son sözlerini dinleyen Yargıç Ahmet Pınar, davanın kabul edildiğini açıkladı.

Mahkemenin, dava dilekçesinde 8 bin 48 kişinin üyeliğinin iptal edilmesi istenmesine karşın gelen bilirkişi raporu doğrultusunda 10 bin 394 kişinin CHP'ye üyeliğini parti tüzüğüne aykırı bularak iptal ettiği öğrenildi.

-PM üyesi Özsoy'dan açıklama-

Davayı izleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Erbaşar Özsoy, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, ''CHP yönetiminin, kurultay döneminde tüzüğün 12. maddesine aykırı olarak 40 bine yakın kişiyi üye kaydettiğini'' ileri sürdü.

Bunların üyeliklerinin iptali için çeşitli mahkemelerde davalar açtıklarını belirten Özsoy, bugünkü davanın da bunlardan biri olduğunu bildirdi.

''Mahkemenin, üyeliğini iptal ettiği kişilerin katıldıkları ilçe ve il kongrelerinin hukuka aykırı olduğunu'' söyleyen Özsoy, ''CHP Genel Merkezinin hukuk ve tüzük dinlemeyen tavırları, bu kararla, il ve ilçe kongrelerine gölge düşürmüştür'' diye konuştu.

Söz konusu kişilerden bir kısmının partinin bu hafta sonu gerçekleştirilecek olağan kongresinde delege olduklarını ifade eden Özsoy, bu kişilerin delege listesinden çıkarılması için dün Çankaya 4. İlçe Seçim Kuruluna müracaat ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 10 Bin Kişinin CHP Üyeliğine İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement