AB Bakanı Bağış, Genç İşadamlarını Kabul Etti - Son Dakika
Politika

AB Bakanı Bağış, Genç İşadamlarını Kabul Etti

AB Bakanı Bağış, Genç İşadamlarını Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'nın Türkiye'ye uyguladığı vizelerin hukuki bir temeli olmadığı gibi mantıklı bir yaklaşımı da olmadığını belirterek, "Vize konusunda haklıyız ama haklı olmak yetmiyor, güçlü olmamız"...

12.06.2012 18:40

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'nın Türkiye'ye uyguladığı vizelerin hukuki bir temeli olmadığı gibi mantıklı bir yaklaşımı da olmadığını belirterek, "Vize konusunda haklıyız ama haklı olmak yetmiyor, güçlü olmamız lazım" dedi.

Bağış, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki heyeti TBMM'de kabul etti. Burada bir konuşma yapan Bağış, tüm TÜGİAD üyelerini AB müzakere heyetinin doğal üyeleri olarak gördüğünü söyledi. AB müzakere sürecinin Türkiye'nin reform süreci olduğunu belirten Bağış, bu sürecin aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşme, şeffaflaşma ve kendi tabularını artık geride bırakıp kendi sorunlarını kendi başına çözebilme, kendi göbeğini kendi kesebilme süreci olduğunu ifade etti. Bağış, Türkiye'de son 9.5 yılda elde ettikleri başarıların ortada olduğunu belirterek, ekonominin geldiği nokta, adalet mekanizmalarımızın bugün çok daha toplumu kucaklayıcı hale gelmiş olması ve 4. Yargı Reform Paketi'nin Meclis'e sevk edilmek üzere olmasının önemli gelişmeler olduğunu kaydetti. Bağış, "Bunlar sizin çocuklarınızın sizin büyürken yaşadığınız sıkıntıları, korkuları, endişeleri taşımaması için çok çok önemli. Bu konularda da sizlerle işbirliği yapmayı çok önemsiyorum. Bakanlık olarak da sizlerle yakın çalışmaya hazırız" diye konuştu.

"BİZE UYGULANAN VİZENİN MANTIĞI YOK"

Vizesiz dolaşım konusunun herkesin desteğiyle çözülebileceğini anlatan Bakan Bağış, şunları söyledi:

"Her birinizin Avrupa'da birçok firmayla iş yaptığınızı biliyorum. Artık sizin de bu konuyu her toplantıda gündeme getirmeniz lazım. Yani sattığınız mamulün fiyatını belirlerken nasıl bir pazarlık, müzakere yapıyorsanız; 'Kardeşim sen benim ülkeme gelirken vize almıyorsun da, ben seninkine gelirken niye almak zorundayım?' sorusunu sormanız gerektiğine inanıyoruz. Bunu artık bir toplumsal bilinç haline getirmemiz lazım. Her turist çiklet almaya girdiği bakkalda 'biz sizin ülkenize gelirken niye vize almak zorundayız?' sorusuyla karşılaşırsa, ekmek almaya gittiği fırında aynı soruyla karşılaşırsa, iş yaptığı şirketle yönetim kurulu odasında toplantıda bu soruyla karşılaşırsa, bu Avrupa'da bir bilinci oluşturacaktır. Çünkü bize uygulanan vizelerin hukuki bir temeli olmadığı gibi mantıklı bir yaklaşımı da yok."

"TÜRKLERİN ARTIK GÖÇMEN OLMA TALEBİ YOK"

Son yaptırdıkları anketlerde vatandaşa yöneltilen 'AB'ye üye olduktan sonra Avrupa'ya taşınmayı düşünür müsünüz?' sorusuna yüzde 85'in hayır dediğini bildiren Bağış, "Türklerin artık Avrupa'ya gidip göçmen olarak çalışmak gibi bir beklentisi, talebi ve ihtiyacı yok. Hamdolsun onlar artık bize gelmeye başladılar. Rakamlar çok net ortaya koyuyor ki, Avrupalıların önyargılarının temeli bomboş. Çünkü Türkiye, ekonomik olarak da çok daha fazla umut vaat eden, geleceğe çok daha aydınlık bir yaklaşım perspektifi ortaya koyabilen bir ülke haline geldi. Bunları da sizlerle birlikte daha da geliştirmemiz lazım. Vize konusunda haklıyız ama haklı olmak yetmiyor, güçlü olmamız lazım. Gücümüzün önce kendimiz farkına vereceğiz, sonra onların gücümüzün farkına varmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

TÜGİAD Başkanı Yücelen de, vizesiz dolaşım hakkında çok önem veren bir dernek olduklarını belirterek, hükümetin bu konudaki başarılarının takdire şayan olduğunu söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı Bağış, Genç İşadamlarını Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement