AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: "Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük" - Son Dakika
Politika

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: "Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük"

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: "Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu.

07.12.2022 12:58  Güncelleme: 13:50

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: "Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük"

ANKARA - AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu ve en fazla 5 yıl ile yargılanıyordu o çocuğu öldüren. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük" dedi.

AK Parti Kadın Kolları 'Belde Kadın Kolları Başkanları İstişare Toplantısı' gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen Kadın Kollarına üye kadınalar katıldı.

"Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük"

AK Parti döneminde kadın haklarının ve kadınların temsil edilmesinin önceki dönemlere göre çok daha fazla ilerleme kaydettiğini söyleyen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Biz ilk seçim beyannamemizde diyoruz ki töre ve namus cinayetleri ile kadın yoksulluğu ile mücadele edeceğiz diyoruz. Akabinde ne yaptık? Anayasada eşitlik ilkesini getirdik 2003'te kadın erkek eşittir dedik. Devlet bu eşitliği sağlamakla yükümlüdür dedik. Sonra ne yaptık 2005'te Türk Ceza Kanunu'nu yeniledik. Orada töre namus sebebiyle işlenen cinayetlerin cezalarını arttırdık. Bugün çok şükür yüzde 1'in altına düşmüş, yok denecek kadar azalmıştır töre namus cinayetleri. Bu da AK Parti iktidarının sağlam iradesi sayesinde olmuştur. Yine çok hazin bir şeyi söylemem lazım. Bu ülkede 'veledi zina' diye bir kavram vardı ceza kanununda. Yani nikahsız birliktelikten doğan çocuk damgalanıyordu. O çocuğu öldürenler ciddi indirimler alarak 3-5 yıl yatıp çıkıyorlardı hapisten. Arkadaşlar unutmayın, unutursak mahvoluruz. Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu ve en fazla 5 yıl ile yargılanıyordu o çocuğu öldüren. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük" diye konuştu.

"AK Parti bir dünya markasıdır"

AK Parti'nin dünyanın farklı coğrafyalarında bilindiğini belirten TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, "Yala çıkarken söylediğininiz sözler bütün yol boyunca değerlerinizi temsil eder, hedeflerinizi temsil eder, işin özünün verir. Dolayısıyla o konuşma çok önemli gerçekten. O konuşmada 'hiçbir şey Türkiye'de eskisi gibi olmayacak' demişti Cumhurbaşkanımız. Gerçekten olmadı. Bütün alanlarda büyük bir değişimi ve dönüşümü AK Parti başlatmış oldu. O konuşmayı yaparken 'AK Parti bir dünya markası olacak' demişti Cumhurbaşkanımız. Ama bunu söylerken kapatma tehdidi ile karşı karşıya bir partimiz vardı. Genel başkanı seçimlere katılıp milletvekili olarak seçilemeyecek durumdaydı, yasaklama süreçleri vardı. Bu ortam içerisinde bu iddiayı ortaya koydu Cumhurbaşkanımız. Allaha hamdolsun bugün geldiğimiz noktada AK Parti artık bir dünya markasıdır, küresel bir markadır" dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: "Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: 'Bu ülkede masum doğan çocuk veledi zina diye damgalanıyordu. Biz bunu tarihin tozlu sayfalarına gömdük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement