Akil İnsanlar,İşadamlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Akil İnsanlar,İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar,İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Heyeti,Gaziantep'te sürdürdüğü çalışmaların ikinci gününde işadamlarıyla bir araya geldi.

17.05.2013 13:37  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu üyeleri, Gaziantep'te sürdürdüğü çalışmaların ikinci gününde işadamlarıyla bir araya geldi. İşadamlarını dinleyen heyet başkanı Yılmaz Ensarioğlu, devletin doğuya yatırım yapması gerektiğini söyledi. Heyetin başkan yardımcısı Kezban Hatemi ise çözüm sürecini eleştirenlerin alternatif sunmadıklarını ileri sürdü.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu üyeleri, dünden bu yana temaslarını sürdürdüğü Gaziantep'te bu sabah konakladıkları otelde işadamlarıyla bir araya geldi. Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki toplantıya heyet üyeleri Kezban Hatemi, Ahmet Faruk Ünsal, Fazıl Hüsnü Erdem, Etyen Mahçupyan, Mehmet Emin Ekmen ve Murat Belge'nin yanı sıra çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. Basına kapalı olarak geçen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan heyet başkanı Yılmaz Ensarioğlu, Gaziantep'in Kürt sorununu yakıcı bir şekilde yaşayan şehirlerle, yaşamayan şehirler arasında bir köprü vaziyetinde olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan işadamlarının kente gelen yoğun göçün ekonomiye yansımalarını ve çözüm sürecinde yatırımın önemine değindiğini vurgulayan Ensarioğlu şöyle konuştu:

"Gaziantep, Güneydoğu'dan çok göç almış, fakat kendi içinde barışı sağlamış bir şehir. İşadamlarımız doğal olarak sorunun ekonomiye yansımaları ve sorunun çözümünde ekonomiye katkıları üzerine konuştu. Bizim için çok verimli bir toplantı yaptık. Bir sorunun aşırı siyasallaşması, bu sorunun geri kalanını görmemizi nasıl engelliyorsa, bu sorunu ekonomiye fazla bağlarsanız o da sizin sorunun diğer boyutlarını görmenizi engeller. Bu sorunun kesin olarak çözülmesi anlamında iş dünyasının sürece katkısının muhakkak olması lazım. İş dünyasının en çok vurguladığı kısım, sorunun kesin olarak çözülebilmesi için doğuya yatırım yapılması şeklinde. Bunun için öncelikle devlet yatırımının doğuya gitmesi gerekiyor."

HATEMİ: BARIŞ SÜRECİ BAŞLADI VE DEVAM ETMELİ

Heyetin başkan yardımcısı Kezban Hatemi ise çözüm sürecinde görev alan Akil İnsanlar Heyetleri'ne karşı yapılan protestoları eleştirdi. Protesto eylemlerini yapanların çözüm süreci için alternatif fikir sunmadıkları görüşünü savunan Hatemi, şunları söyledi:

"İki gündür Gaziantep ve Kilis toplantılarında çalışma yaptık. STK'lar sanayici ve iş adamlarıyla bireysel toplantılar yaptık. Görünüyor ki çözüm ve barış süreci tartışılmıyor. Tartışılıyor bile olsa protesto eylemi oluyor. Kilis'e giderken biz daha uçağımıza binmeden bir grup protestocu orada toplanmaya başlamış. Ama bu protestolarda veya karşı çıkmalarda bir karşı argüman sunulmuyor. Çözüme 'evet' diyor ama nasıl bir çözüm istedikleri belli değil. Size karşı çıkarken gerekçe getirmedikleri gibi alternatifleri de sunmuyorlar. Türkiye'de barış sürecine girilmiştir ve bu sürecin önüne bir takım engellemeler, protestolar olsa da bu süreç devam edecek ve devam etmeli de diye düşünüyorum."

Toplantıya katılan işadamları da çözüm sürecini desteklediklerini ifade etti.

Toplantının ardından kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek olan heyet üyeleri, öğleden sonra Adıyaman'a geçecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Akil İnsanlar,İşadamlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement