Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'taki KYK yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı - Son Dakika
Politika

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'taki KYK yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk\'taki KYK yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk ilçesindeki öğrenci yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğu ve yeterli otobüs verilmediği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açıldığı ve toplamda 28 bin 429 yolcu taşındığı belirtildi. Otobüslerin kapasitesinin yüzde 55 doluluğa ulaştığı ve bölgede yetersizlik olmadığı ifade edildi.

06.10.2023 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABB, Çubuk ilçesinde öğrencilerin otobüs beklediği görüntülere ilişkin açıklama yaptı

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çubuk ilçesinde bulunan KYK Yurdu önündeki otobüs durağında oluşan otobüs sırası yoğunluğu görüntüleri ve yeterli otobüs verilmediği iddiaları ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'taki KYK yurdu önünde otobüs sırası oluştuğuna dair sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya paylaşımlarında ulaşımı ile ilgili sorunlarla gündeme gelen yurtlar, kent merkezine ve okullara uzak konumda olup öğrencilerin bu nedenle yaşadıkları mağduriyeti gidermek için Ankara Büyükşehir Belediyesi bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açmıştır. 474 AYBÜ - Saray - Ulus - Kızılay hat numaralı güzergahımızda 2-4 Ekim 2023 tarihleri arasında 366 adet servis verilmiş olup toplamda 28 bin 429 yolcu taşınmıştır. Bu servislere yönlendirilen 160 yolcu kapasiteli körüklü ve 80 yolcu kapasiteli solo araçlarımız ile toplam 51 bin 520 yolcu kapasitesi sağlanmıştır" İfadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra açıklamada, otobüslerin kapasitesinin yüzde 55 doluluğa ulaştığını ve bölgede yetersiz hiçbir durumun olmadığı kaydedildi. Öğrencilerin ayakta gitmek istemediği için söz konusu otobüslerin kapasitesinin yüzde 45'inin boş gözüktüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Buna rağmen, ulaşım hattının uzun olması sebebiyle EGO Genel Müdürlüğü bölgede sabit denetim görevlileri yetkilendirmiş, öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ek seferler koymuştur. Aşağıdaki video düne aittir. Ek seferler neticesinde okulların açıldığı ilk iki gün yaşanan sorunların haftanın diğer günler yaşanmadığı ve sürecin normalleştiği gözlemlenmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecektir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'taki KYK yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement