Ankara, Demokrasi Çığlığının Başkenti - Son Dakika
Politika

Ankara, Demokrasi Çığlığının Başkenti

Ankara, Demokrasi Çığlığının Başkenti

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın başkent oluşunun 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ankara'nın demokrasi çığlığının atıldığı, mazlum milletlerin umudu olduğunu belirtti. Yılmaz, Ankara'nın tarihi ve kültürel mirasıyla birlikte geleceğe taşınacak zengin bir miras olduğunu vurguladı.

13.10.2023 10:22

Ankara Kent Konseyi (AKK) ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın "demokrasi çığlığının atıldığı, sadece Anadolu'nun değil tüm mazlum milletlerin başkenti olduğunu" belirtti.

Yılmaz, Ankara'nın başkent oluşunun 100. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, kentin "yedi düvelin bir araya gelip yok etmek istediği bir milletin şahlanış merkezi, mazlum milletlerin umudu" olduğuna dikkati çekti.

Ankara'nın, Milli Mücadele'ye ev sahipliği yaptığını, yanı başına kadar gelen düşmanı "sathı müdafaa" anlayışıyla geldikleri gibi geri gönderdiğini ve yüzyıllarca süren bir gerilemeyi tersine çevirdiğini vurgulayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Demokrasi çığlığının atıldığı, sadece Anadolu'nun değil tüm mazlum milletlerin başkenti olmuştur Ankara. Ankara'nın başkent oluşu, siyasi ve fiziki haritada bir işaret ve adlandırma olmanın ötesinde, köklü geçmişi binlerce yıl devam edecek geleceğinin işareti ve garantisidir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara, Demokrasi Çığlığının Başkenti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement