Bahçeli, Ümit Özdağ'ın özel kıyafet giymesine tepki gösterdi - Son Dakika
Politika

Bahçeli, Ümit Özdağ'ın özel kıyafet giymesine tepki gösterdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Erzincan maden faciasıyla ilgili konuşarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bölgede maskeli özel kıyafetle bulunmasına tepki gösterdi. Bahçeli, ''Adeta uzaya çıkar gibi özel kıyafetler üstüne maskeler takan, siyanür atıklarının akıtıldığını, sulara karışarak Fırat'a karıştığını söyleyenler iddiasını ispatla mükelleftir.'' dedi.

20.02.2024 11:27  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP lideri Devlet Bahçeli, bu haftaki parti grup toplantısında Erzincan maden faciasının yaşandığı alanda özel kıyafetleriyle bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösterdi. Bahçeli, "Adeta uzaya çıkar gibi özel kıyafetler üstüne maskeler takan, siyanür atıklarının akıtıldığını, sulara karışarak Fırat'a karıştığını söyleyenler iddiasını ispatla mükelleftir." ifadelerini kullandı.

"PİS BİR FIRSATÇILIK"

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bazı yorumcular, uzmanlar, rant devşirme peşinden koşanlar meclis araştırma komisyonu aracılığı ile dinlenmesi doğru tercih olacak. Herkes eteğindeki taşı döksün de öğrenelim. Adeta uzaya çıkar gibi, özel koruyucu kıyafetlerin üstüne dehşet uyandıran maskeler takan ve ikinci Çernobil hezeyanını telaffuz edip siyanür atıklarının Sabırlı Deresi'ne akıtıldığını ve bu atıkların yağışla beraber yeraltı sularına karışarak Fırat Nehri'ni kirlettiğini söyleyenler iddialarını ispatla mükelleftir. Tahammül sınırlarını aşmışlardır. Bakanlığın paylaştığı açıklama ortada iken dedikodu üretmenin ahlaken tutarlı yanı var mıdır? canları kurtarma çabası sürüyorken, bunların amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek için mevzi almaktır. Bu pis bir fırsatçılıktır.

"FELAKET SONRASI MURAT KURUM'U YIPRATMAK İÇİN DEVREYE GEÇTİLER"

İhmaller zincirinin 13 Şubat'taki faciada payını yok saymak mümkün değildir. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir. Felaketle birlikte sayın Kurum hedef tahtasına getirildi. Sayın Kurum'un bakanlığına geçilmesi sinsi bir propagandadır. İstanbul'da havlu atacak olanlar sayın Kurum'u yıpratmak için devreye girdi. Bu çabalar boşunadır. ÇED raporu veren Çevre Bakanlığı değildir. Bakanlık, altın madeninin çevreye zarar verip vermediğini denetlemektedir. Sayın Kurum görevini layıkıyla yapmıştır. Verilecek hesabının olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunun siyasi malzeme yapılması yanlıştır. Madendeki felaketin izlerini beraber sileceğiz. Fail bulunan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır."

NE OLMUŞTU?

13 Şubat'ta Erzincan İliç'teki altın madeninde liç yığını göçüğünün yaşandığı maden sahasına girmek maskeli özel kıyafetle girmek isteyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, jandarma tarafından içeri alınmamış, Özdağ, duruma "CHP ve YRP yetkilileri içeride. Bizi almıyorlar." ifadeleriyle tepki göstermişti.

Özdağ'ın kıyafetlerini gören alanda çalışan bir görevli, "Bu kıyafetleri giyip gelmişsiniz. Biz burada çalışıyoruz zehirlenmedik de siz mi zehirleneceksiniz?" diye sormuştu.

Özdağ daha sonra konuyla ilgili yaptığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: "Evet, işte siyanür gerçeği. İliç'te madende çöküntünün olduğu alana gidenler bizim taktığımız maskeyi takıyor ve benzer bir koruyucu elbise giyiyorlarmış. Ancak bu sahanın dışında giymiyorlar ve maskesiz dolaşıyorlar. 'Peki, acı badem kokusu almıyor musunuz?' diye sorunca 'Onu hep alıyoruz zaten' diyorlar. Rus ruleti daha az tehlikeli."

Bahçeli, Ümit Özdağ\'ın özel kıyafet giymesine tepki gösterdi

Son Dakika Politika Bahçeli, Ümit Özdağ'ın özel kıyafet giymesine tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ali Arslan: Nedir korkun? evet politika ikiyüzlülüğü barındırır,ama tüm savunduğu değerleri hiçe sayıp bu kadar değişime şüphe ile bakmamak gerizekalıliktir, şimdi insanlar senin hangi dediğine inansın sen güvenilirliğini tamamen yitirdin. 139 138 Yanıtla
  • Serkan Basar: yıllardır ülkeye zerre faydası olmayan siyasetçidir kendileri sayın bahçeli :) 119 125 Yanıtla
    Ozay Metin: Serkan Başar sayın dediğinin baya faydalı ha hahaha 14 2
  • Selim Kayisi: Ümit Özdağ büyüklerine saygısızlık yapmaz. 28 24 Yanıtla
  • Şbn Şbn: Resi muhattap alma şu boş adamı siz devlet işlerine bakın iyiki varsınız 3 15 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Demlenen konusmus 1 7 Yanıtla

Advertisement