Bakan Kavaf 'Down Cafe'yi Açtı - Son Dakika
Politika

Bakan Kavaf 'Down Cafe'yi Açtı

Bakan Kavaf \'Down Cafe\'yi Açtı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Koşuyolu'nda 'Down Cafe'nin Açılışına Katıldı.

14.01.2011 18:31

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf; "(Engellilik) Derecesi ne olursa olsun, sosyal statüsü ne olursa olsun hem yaşayan için hem de yakınları için yaşanması son derece zor ve ağır bir durum. Bu yüzden empati yapmak hem özürlü bireyleri hem de yakınlarını anlamaya çalışmak, onlar için hayatı daha yaşanabilir daha kolay, bizler için de daha anlamlı hale getirecektir"

Kavaf, Koşuyolu Özel Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim alan engelli öğrencilerin uygulama yapabilmeleri için yine Koşuyolu'nda yapılan Down Cafe'nin açılışını yaptı.Törende konuşan Kavaf, "Derecesi ne olursa olsun, sosyal statüsü ne olursa olsun hem yaşayan için hem de yakınları için yaşanması son derece zor ve ağır bir durum. Bu yüzden empati yapmak hem özürlü bireyleri hem de yakınlarını anlamaya çalışmak, onlar için hayatı daha yaşanabilir daha kolay, bizler için de daha anlamlı hale getirecektir" dedi. Bu çerçevede yerel yönetimlerin ve özel girişimcilerin ve bakanlığa bağlı kurumların engelliler için yapmış olduğu bir dizi hizmetler olduğunu belirten Kavaf, 2005 yılında çıkan bir yasa ile ağır özürlü olan bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik, eğer ailesinin yanında bakım hizmeti alıyorsa, onlara bir asgari ücret, eğer bir rehabilitasyon merkezinde bakım hizmeti alıyorsa iki asgari ücret tutarında destek verdiklerini kaydetti.

"ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİ YAYGINLAŞACAK"

Kavaf, bu güne kadar ailesinin yanında destekledikleri engelli vatandaşlarının sayısının 285 bin olduğunu dile getirdi. Ayrıca 7 ilde inşa etmiş oldukları Engelsiz Yaşam Merkezleri'nde yine engelli vatandaşlara 7 gün 24 saat bakım hizmeti verdiklerini kaydeden Kavaf, "Özürlülük alanındaki hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. Pilot olarak Ankara'da bu uygulamaya başladık. Ama bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Özürlü aile ferdine sahip aile efradının bireysel olarak kendine zaman ayırmak istediğinde özürlü aile ferdini bir aya kadar bırakabileceği kurumlar hayata geçiriyoruz. Bir aya kadar ücretsiz bu kurumlarımızda özürlünün bakımını biz üstleniyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kavaf kurdele keserek cafenin açılışını yaptı. Abdullah Yılmaz da Bakan Kavaf'a üzerinde tarihi yarımadanın siluetlerinin bulunduğu bir plaket verdi. Bakan Kavaf, merkezde eğitim gören 10 aylık Elif Berra Er adlı down sendromlu bebeği kucağına alarak sevdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Kavaf 'Down Cafe'yi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement