Başbakan Erdoğan Tümsiad'ın İftarında Konuştu (1) - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Tümsiad'ın İftarında Konuştu (1)

Başbakan Erdoğan Tümsiad\'ın İftarında Konuştu (1)

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki askeri darbeyi ve bugün 200 kişinin öldürüldüğü katliamı sert bir dille kınayan Erdoğan, bu duruma sessiz kalanları da eleştirdi.

27.07.2013 22:34

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki askeri darbeyi ve bugün 200 kişinin öldürüldüğü katliamı sert bir dille kınayan Erdoğan, bu duruma sessiz kalanları da eleştirdi.

İstanbul'da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin iftar programına katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Mısır'daki askeri darbeyi ve bugün 200 kişinin öldürüldüğü katliamı, bu duruma sessiz kalanları sert şekilde eleştirdi. Zulme karşı ses çıkarmayanların da o zumla ortak olduğunu söyleyen Erdoğan, Avrupa'nın, İslam dünyasının, Türkiye'de Gezi Parkı olayları sırasında 'endişeliyiz' diye gazeteye ilan verenlerin, Mısır'daki darbeye ve katliamlara neden sessiz kaldığını sordu.

Başbakan, "Mısır'da artık bir an önce halkın iradesine saygı duyulmasını bekliyoruz. Mısır'ın askeri darbenin arka planında olanları iyi biliyoruz. Onların da kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz" dedi.

Kendisini bugün en çok üzen şeyin; Mısır'da 200'den fazla insan ölürken, 5 bine yakın insan da yaralanırken, Tahrir Meydanı'nda bazı Mısırlıların havai fişekler atarak eğlenmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türkiye her zaman Mısır'ın yanındadır, olmaya da devam edecektir. Allah Mısır'ın mazlumlarına sabır versin diyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Tümsiad'ın İftarında Konuştu (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement