Bingöl'de Kadınlar İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Politika

Bingöl'de Kadınlar İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

Bingöl\'de Kadınlar İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarını Protesto Etti

HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde toplanan kadınlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Türk Telekom Kavşağı'na kadar yürüyen kadınlar, İsrail aleyhine sloganlar attı. HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Barman, yaptığı açıklamada İsrail'in masum sivilleri hedef alarak insanlık tarihinin en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini belirtti ve uluslararası hukukun uygulanması ve insan haklarının korunması çağrısında bulundu.

30.10.2023 18:44

Bingöl'de kadınlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Ulu Cami önünde bir araya gelen kadınlar, "Anneler Gazze için yürüyor" yazılı pankart açtı. Kadınlar buradan Türk Telekom Kavşağı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, İsrail aleyhine slogan attı.

HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Barman, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Barman, "Filistin meselesi bir kez daha göstermiştir ki uluslararası hukukun uygulanması isteğe, insan hakları ise ırka ve inanca bağlıdır. Zira dünya Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma şahit olmaktadır." dedi.

Bingöllü annelerin bu acıyı yüreklerinde derinden hissettiğini ifade eden Barman, katliamın bir an önce durdurulması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Açıklamanın ardından katılımcılar alandan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bingöl'de Kadınlar İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement