CHP İzmir'de Çiçekli Devir Teslim - Son Dakika
Politika

CHP İzmir'de Çiçekli Devir Teslim

CHP İzmir\'de Çiçekli Devir Teslim

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yönetimiyle birlikte istifa eden Ekrem Bulgun, görevi Rıfat Nalbantoğlu'na devretti.

13.07.2010 13:37

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yönetimiyle birlikte istifa eden Ekrem Bulgun, görevi Rıfat Nalbantoğlu'na devretti. Nalbantoğlu, 4 ay 13 gün sonra yeniden oturduğu koltuktaki ilk sözleri "Nerede kalmıştık" oldu. Yeni yönetim referanduma kilitlendi. Ağustos'ta yapılacak il danışma meclisinde referandumun çalışma stratejisi belirlenecek, İzmir'de 50 kişilik Bilim ve Yönetim Platformu kurulacak.

CHP İzmir örgütünde Baykal dönemi, yönetimiyle birlikte istifa etmek zorunda kalan eski İl Başkanı Ekrem Bulgun'un görevini, Rıfat Nalbantoğlu'na vermesiyle kapandı. Birbirlerine çiçekler veren halef ve selef, kucaklaşarak ayrıldı. Bulgun, giderken yeni yönetime başarılar diledi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a yakın parti meclisi üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen devir teslim töreninde Nalbantoğlu, 4 ay 13 gün sonra oturduğu koltuktaki ilk sözleri "Nerede kalmıştık" oldu. Nalbantoğlu, Baykal tarafından adaylıktan geri çektirildiği kongre öncesini hatırlatarak, şu sözlerle sitem etti:

"Aslında işin doğası gereği hiç olmaması gereken ama olduktan sonra da 2 ay 23 gün sonra bitmesi gereken anormal koşullar nedeniyle 4 ay 13 gün yaşadığımız ayrılıktan sonra 'Nerede kalmıştık' diyerek sözlerime başlamak istedim. CHP'nin Türkiye genelinde hedefleri belli. Sorunlar belli. İzmir örgütü olarak İzmir'de çıta da belli. İktidar hedefinde bu koşuyu daha da hızlandırmak için çaba harcayacağız."

ÖNCE REFENRANDUM ROTASI ÇİZİLECEK

Nalbantoğlu, ilk olarak referanduma kilitleneceklerini ve il danışma meclisini toplayarak referandumun rotasını çizeceklerini dile getirerek, "İlk olarak 12 Eylül'de gerçekleşecek referandum için çalışacağız. Önce referandum için il danışma meclisini toplayacağız. Gündemi referandum olacak, burada referandum çalışmasının nasıl olacağını belirleyeceğiz. Ardından iktidarın kaçsa kaçsa en fazla 5- 6 ay daha kaçabileceği bir genel seçim var. İzmir örgütü olarak en büyük desteği biz göstereceğiz. CHP'yi iktidar yapacağız" dedi.

İl Başkanı Nalbantoğlu, çalışmalarında profesyonellerden destek alacağını vurgulayarak, ekonomik ve stratejik konularda kendisine Ali Nail Kubalı'nın danışmanlık yapacağını, oluşturacağı 50 kişilik Bilim ve Yönetim Platformu'nun yürütme kurulunda Prof Dr. Engin Berber, Doç. Dr. Levent Köstem, Kazım Umdular, Koray Eti ve İlhami Kıral'ın görev alacağını açıkladı.

'RECEP BEY' POLEMİĞİ

Nalbantoğlu, göreve gelir gelmez iktidara ilk olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın sözleri üzerine yüklendi. Nalbantoğlu, "Recep Bey diyerek oy toplamaya çalışan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den oy alacağını düşünmüyorum. Eğer böyle olursa bunu İzmirliler'e yakıştıramam" diyen Bakan Aydın'a şu sözlerle yanıt verdi:

"Bu Sayın Aydın'ın görüşü herhalde. 'Recep Bey demeyin oyunuz düşer' diyor. O Recep beylik yapmaya devam ettiği sürece biz Recep bey demeye devam edeceğiz. Oyların hangi oranda düşüp yükseleceğini 12 Eylül günü hep beraber göreceğiz. 'İzmir kimsenin arka bahçesi değildir' de demiş. İzmir kimsenin arka bahçesi tabi ki değil ama İzmir'in ne olduğunu 29 Mart'ta somut olarak gördüler. İzmirli'nin tercihini gördüler. Çok acele etmesinler, 12 Eylül'e çok zaman kalmadı. 12 Eylül'de bir kez daha görürler. Seçimden kaçsalar kaçsalar 7-8 ay daha kaçabilirler. Üç kez görünce de muhtemelen öğrenirler diye düşünüyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP İzmir'de Çiçekli Devir Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement