CHP'li Öğüt Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Öğüt Açıklaması

CHP\'li Öğüt Açıklaması

"Buradan bütün savcılara suç duyurusunda bulunuyorum.

06.03.2014 19:07

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, seçim bölgesinde bugün bir olay meydana geldiğini belirterek, "Buradan bütün savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Türkiye'de resmen rüşvet dağıtılıyor. Bu rüşvet seçim rüşvetidir" dedi.

Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün Ardahan'ın Hanak ilçesinde beyaz bir tırdan gıda maddesi dağıtılmak istendiğini, daha önce de aynı tırın Ardahan'ın Çıldır ilçesinde malzemelerinin bir kısmını boşalttığını öne sürdü.

"Burada bir suç işlendi. AKP ilçe başkanları, bizzat, malzemeyi indirirken, dağıtırken resimleri var bizde" iddiasında bulunan Öğüt, bu durumun Seçim Kanunu'na aykırı olduğunu söyledi.

Hanak Kaymakamı'nın tıra el koyduğunu, ancak Çıldır Kaymakamı'nın ise bir işlem yapmadığını belirten Ögüt, Çıldır Kaymakamı'nı olaya duyarsız kalmamasına ilişkin ikaz ettiğini ve "seçim arifesinde böyle bir davranışın suç teşkil ettiğini anlattığını" söyledi.

Öğüt, "Burada çaldıkları paraları götürüyorlar fakire fukaraya rüşvet olarak dağıtıyorlar. Ben bunu buradan bütün halkımıza şikayet ediyorum. Çalan da çaldıran da dağıtan da suçludur. Bir yasaya göre hareket ediyoruz. Seçim kanununa göre suç işleniyor. Buradan bütün savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Türkiye'de resmen rüşvet dağıtılıyor. Bu rüşvet seçim rüşvetidir, bu benim bölgemde yapıldı" ifadelerini kullandı.

Çıldır halkının, söz konusu tırı protesto etmek için kaymakamlık önüne toplandığını öne süren Öğüt, daha kötü sonuçların doğmaması için kendisinin de devreye girdiğini anlattı. Öğüt, olayla ilgili fotoğrafları daha sonra basınla paylaşacağını da kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Öğüt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement