Cübbeli Ahmet Hoca'dan yerel seçim değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Cübbeli Ahmet Hoca'dan yerel seçim değerlendirmesi

Cübbeli Ahmet Hoca\'dan yerel seçim değerlendirmesi

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den yerel seçim yorumu geldi. Ünlü, CHP'nin büyük başarı sağladığı ve birçok ili aldığı yerel seçim sonuçlarıyla ilgili "Bu seçimi FETÖ'nün tarîkatların içerisine girmesinin bir tezâhürü olarak değerlendirebilirim." dedi.

01.04.2024 03:00  Güncelleme: 03:06

Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı'na oy istemesiyle tartışma yaratan, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, yerel seçimin CHP'nin zaferiyle sonuçlanması sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Ünlü, "Bu seçimi FETÖ'nün tarîkatların içerisine girmesinin bir tezâhürü olarak değerlendirebilirim." ifadelerini kullandı.

Ünlü, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Nitekim her seçimde Cumhur İttifâkı'na açık destek yayınlayan İsmailağa'nın bu seçimde hiçbir resmî sitesinde seçimi ve Cumhur İttifâkı'nın ismini geçirmemesi, Tayyip Bey Hasan Efendi'yi ziyaret ettiğinde ilk paylaşımlarda Murat Kurum Beyefendi'nin fotoğrafını paylaşmamaları ancak 40 dakika sonra paylaşsalar da haberlere ilk fotoğrafın yansıması nedeniyle ziyaretin genel bir ziyaret ve duâ çerçevesinde anlaşılması ve fıkıh heyetlerinin insanları uyandırması gereken en mühim konuda: 'Cumhur İttifâkı'nı kaybettirip DEM iltisaklı grupları kazandırmanın caiz olmadığı' hususunda milleti uyarmaması, bâhusus Saadet ve Yeniden Refah Partisi gibi partilerin bu seçimde özellikle İstanbul bazında çok büyük rol oynayacakları göz önünde bulundurularak bu hususta: 'Ehveni şer de olsa hâlis şerre karşı onu desteklemek vaciptir, dolayısıyla İstanbul gibi yerlerde Cumhur İttifâkı'ndan başkasına rey verip mahzâ şerri kazandırmak câiz değildir.' fetvasını yayınlamaması bizi bu duruma getirmiştir.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan yerel seçim değerlendirmesi: FETÖ'nün tezahürü olarak değerlendiriyorum

"YRP'LİLERİN BİRÇOĞU İSTANBUL'DA HATAYA DÜŞMÜŞTÜR"

Nitekim bizim İstanbul hakkındaki uyarılarımız netice vermiş ve YRP'lilerin birçoğu İstanbul'da bu hatâya düşmemiştir. Seçim öncesi anketler YRP'yi İstanbul'da 5'e yakın göstermişse de şu anda İstanbul'daki oyları genel seçimdeki 3 puandan takrîben 1 puan düşük çıkmıştır. Oysa Türkiye geneli ortalaması şu an itibariyle 5 puandan yüksek görülmektedir.

"İSMAİLAĞA'NIN BU SEÇİMDE SADECE BİR ZİYARET VE DUA PAYLAŞIMIYLA YETİNMESİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?"

Seçimden evvel beyan ettiğim gibi: 'Peki bu zamana kadar açık görüş beyan eden İsmailağa'nın bu seçimde sadece bir ziyaret ve duâ paylaşımıyla yetinmesi ne anlama gelmektedir, önceki yaptıklarına mânî olan nedir?' diye düşünürsek birçok şeyi vâzıh bir şekilde anlamış oluruz. Nitekim bu görüşümün doğruluğunun en büyük alâmeti FETÖ firârîsi Emre Uslu'nun: 'Seçimin ilk kaybedenleri Menzil tarîkatı ve Cübbeli' diye tweet atmasıdır. Görüldüğü üzere; burada İsmailağa demeyip Cübbeli demiştir. Çünkü İsmailağa bu seçimde hakkın yanında durma vazîfesini yerine getirmemiştir. Bunun sebebi ileriki günlerde daha net açıklanacaktır."

Cübbeli Ahmet Hoca'dan yerel seçim değerlendirmesi: FETÖ'nün tezahürü olarak değerlendiriyorum
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika Cübbeli Ahmet Hoca'dan yerel seçim değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • yıldıray yanık: Cübbelinin bahsettiği fetöcüler,Evine ekmek götürmekte zorlanan babalarmı,annelermi, fiyatların ve enflasyonun artışına tepki gösteren halkmı. Doların 33 tl yi geçtiği, mazotun 44 tl yi geçtiği,faizlerin %50 olduğu ülkede isyan eden insanlarmı, Yada her yere para aktarıpta sözkonusu emekliler olduğunda kasa boş deyip 10 bin tl ye mahkum edilen emeklilermi. Kim bu fetöcüler madem öyle detaylı listeside vardır varlıklı hocamızda bir zahmet sunsun o listeyi o zaman 971 83 Yanıtla
    Selami Karagülle: Siz rahat olun o liste gerekli mercilere ulaştırıldı önümüzdeki günleri bekleyin sadece 60 402
  • Hicran Umaç: sizin gibi zır cahillere inat YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN ATATÜRK 594 185 Yanıtla
    Selami Karagülle: Cumhuriyet kelimesi de Arapça başka bir kelime bulun bence 126 362 Barış İliş: Selami kelimesi de arapça kendine başka isim bul bence.. 362 48 Hasan Tartal: Murat Yılmaz 31 Mart'ta Rabbim nurunu tamamladı...Dini kitabı siyasete alet edenlere değil vicdanla merhametle hakça calışanlara verdi nurunu.... 281 46 Mesko Aljovic: Selami Bey çok hazımsız bence bir soda içsin.. 260 30 Murat Yılmaz: kafirler hoşlanmasa da Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır 118 128 Selami Karagülle: Barış iliş Ben Arapçadan şikayetçi değilim Benim öyle bir takıntım yok arapçayı sevmeyen sizsiniz 16 37 MUSTAFA erol ÖZEN: kim cunhuriyet yaşamasın diyor ki 13 5
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement