Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki yangınla ilgili olayın peşindeyiz - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki yangınla ilgili olayın peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yangında hayatını kaybeden 29 kişiyle ilgili sorumluların peşinde olduklarını belirterek, savcılarla işin takibini sürdüreceklerini vurguladı.

05.04.2024 21:47  Güncelleme: 22:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV tarafından İbn Haldun Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programında konuştu. İstanbul Beşiktaş'ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Birileri hemen koşup gittiler. Kendi günahlarını nasıl örteriz, bunun peşinde koştular" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 kişinin can verdiği gece kulübü hakkında konuştu: Savcılarımızla bunu takip ediyoruz

"BEŞİKTAŞ'TA HAYATINI KAYBEDEN 29 KİŞİYLE İLGİLİ TEK CÜMLE KURAMADILAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşiktaş'taki yangınla ilgili şunları söyledi: "Meyve veren ağaç taşlanır. Birileri eline gelen her fırsatı TÜRGEV gibi gençliğe hizmet çatılarını yıkmak için kullandı. Ne siz ne de biz bunların hiçbirine aldırmadık. Hukuk, meşruiyet, hakka ve halka hizmet yolundan ayrılmadık. Bizi yok etmeye gelenlerin bizde hayat bulacağı yüksek bir ruh haliyle mücadelemizi kararlılıkla devam ettirdik. Sen doğru olursan, sen dürüst, samimi olursan eğri er ya da geç mutlaka bulur diyoruz. Ağızlarını her açtıklarında hak, hukuk, adalet kavramları üzerinden gönüllü kuruluşlarımıza dil uzatanların iki yüzlülüklerini çok iyi biliyoruz. Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, işçinin emekçinin hakkından bahseden bu çevreler, önceki gün Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 kişiyle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 kişinin can verdiği gece kulübü hakkında konuştu: Savcılarımızla bunu takip ediyoruz

"SAVCILARIMIZLA BUNU KOVALAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Birileri hemen koşup gittiler. Kendi günahlarını nasıl örteriz, bunun peşinde koştular. Daha önce aynı vicdansızlığı evlatlarını bölücü alçakların pençesinden kurtarmak için çırpınan annelere bunlar göstermişlerdir. Yüreği kan ağlayan bu anneleri yalnız bırakmışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 kişinin can verdiği gece kulübü hakkında konuştu: Savcılarımızla bunu takip ediyoruz

NE OLMUŞTU?

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Beşiktaş Belediyesi, 29 kişinin hayatını kaybettiği 'Masquarade' adlı gece kulübünde ruhsat alınmadan kaçak olarak tadilat yapıldığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul\'daki yangınla ilgili olayın peşindeyiz

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki yangınla ilgili olayın peşindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Aytekin İslamoğlu: Keşke Erzincan maden faciasının da peşine düşseniz 110 17 Yanıtla
    Abuzer Kadayıf: Düştüler cenazeler çıkıyor sen unuttun toprak altında yatanı devlet unutmuyor 18 39 Özkan Özdemir: abuzer kaç para alıyon yegen sen bu yorumlar için 5 1 Emir Kozcu: Kadayıf misin baklava misin nesin, bir kişiyi buldular daha başka? sorumlular nerde isletenler nerde peşkeş çekenler nerde? bak konuşulmuyor bile artık üstünü kapattilar 1 0
  • Aytekin İslamoğlu: Keşke maden faciasının da peşini bırakmasanız 94 14 Yanıtla
  • Harun Çelik: Erzincan maden ? Ona güç yetmedimi ?? 78 12 Yanıtla
  • Emrah Aytekin: Etme abi yine yanlış ata oynuyorsun. 68 11 Yanıtla
  • Hamit Gündoğdu: Erzincan'da ki maden faciasına sebep olan imzalar belli hani ilk tepkiyi ve soruşturmayı buradan başlatmak mümkün degilmi? sizce.. 33 4 Yanıtla
  • Aytekin İslamoğlu: Bir zahmet toprak altındakini de bulsun Allah rahmet eylesin kardeşimize fakat böyle dik duruşlu bir açıklama orda da beklerdik, 26 6 Yanıtla
  • ŞOK MAN: Keşke depremde öldürdüğünüz canların da peşinde olsan, sellerde kaçak yapılara izin verdiklerinin de peşinde olsan, hala riyakarlık peşindesin 23 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement