Derenin Öbür Tarafı" Tartışması - Son Dakika
Politika

Derenin Öbür Tarafı" Tartışması

Derenin Öbür Tarafı" Tartışması

AK Parti'li Coşkun: "Küçümseme, ötekileştirme, yadırgama amacı taşımadım. Evladı Fatihan'ın incinmesi benim incinmem demektir" "Özürlük bir şey yapmadım ama özür dilemekten de imtina etmem"

29.01.2014 17:15

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı ve tartışma yaratan "derinin öbür tarafı" ifadesiyle ilgili, "Küçümseme, ötekileştirme, yadırgama amacı taşımadım. Evladı Fatihan'ın incinmesi benim incinmem demektir" dedi.

Coşkun, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 22 Ocak'ta Genel Kurul'da, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin bir tartışma sırasında, kendisine "Yalovalı olmadığını" ifade ettiğini aktardı.

Bu ifadenin kendisini ve kendisine destek verenleri yok sayma anlamına geleceğini belirten Coşkun, kendisinin de "40 yıllık Yalovalıyım, sen nereden geldin, derenin öbür tarafından" gibi avami bir cümleyi kullandığını söyledi.

Bu cümleyi kullanmamasının daha doğru olabileceğini ifade edilen Coşkun, "Kastını aşan ve hemşehrilerimizi incitecek bir ifade hayatım boyunca kullanmadım. Bizim için suyun ötesi çok önemlidir. Biz el ele kol kola hizmet ediyoruz ama birileri bu cümleden hareketle kendi yaptıklarını, söylediklerini, hakaretlerini unutturarak bunu büyütmeye kalkıştı" dedi.

"Küçümseme, ötekileştirme, yadırgama" amacı taşımadığının altını çizen Coşkun, "Evladı Fatihan'ın incinmesi benim incinmem demektir. Özürlük bir şey yapmadım ama özür dilemekten de imtina etmem. Biz bu ülkede ayrıştırmanın değil bütünleştirmenin yollarını aradık" diye konuştu.

Konunun bir genel başkan tarafından da ifade edildiğini dile getiren Coşkun, "Genel Başkan'a yanlış bilgiler verildi sanıyorum" dedi.

Coşkun, özür dileyip dileyeceği sorusuna, "Özür de dilerim ama özür dileyecek bir şey yapmadım" karşılığını verdiler.

Rıfat Sait ve Gülay Dalyan, Coşkun'a destek verdi.

Dalyan, "İfadeler tam olarak anlatılamadı sanırım o kişilere. Biz 'suyun öbür tarafı' ifadesini kendi aramızda da kullanırız" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Derenin Öbür Tarafı' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement