İskoçya, Gazzeli mültecilere kucak açtı: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız - Son Dakika
Politika

İskoçya, Gazzeli mültecilere kucak açtı: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze'de yerinden edilmiş siviller için Birleşik Krallık Hükümeti'ne mülteci yerleştirme programı çağrısı yaptı. Yusuf, ''İskoçya'da antisemitizme, İslamofobiye veya herhangi bir türden nefrete yer yok. İskoçya üzerine düşeni yapmaya hazır'' ifadelerini kullandı.

18.10.2023 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İsrail ablukası nedeniyle Gazze'de yerinden edilmiş siviller için Birleşik Krallık Hükümeti'ne mülteci yerleştirme programı çağrısı yaptı. Yusuf, "İskoçya'da antisemitizme, İslamofobiye veya herhangi bir türden nefrete yer yok. İskoçya üzerine düşeni yapmaya hazır." ifadelerini kullandı.

"İSKOÇYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR"

Birleşik Krallık'ı oluşturan dört ulus arasında yer alan İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, dün yaptığı açıklamada devam eden İsrail- Filistin çatışmaları sebebiyle Gazze'de yerinden edilmiş yaklaşık 1 milyon sivil için Birleşik Krallık Hükümeti'ne bir mülteci yerleştirme programı hazırlama çağrısında bulundu. Yusuf, İskoçya'nın mültecilere Birleşik Krallık'ta güvenlik ve sığınak sunan ilk ülke olmaya istekli olduğunu söyledi. Eşinin ailesi şu anda Gazze'de mahsur kalan Yusuf, "İskoçya'da antisemitizme, İslamofobiye veya herhangi bir türden nefrete yer yok. İskoçya üzerine düşeni yapmaya hazır" diye konuştu.

İskoçya Birinci Bakanı, Gazze'deki yerinden edilmiş siviller için mülteci yerleştirme programı çağrısında bulundu
İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf

AİLESİ GAZZE'DE MAHSUR KALDI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un kayınvalidesi ve kayınpederi Gazze'de mahsur kalmıştı. Müslüman olan Yusuf, aile üyelerinin hasta olan bir akrabalarını ziyaret için İsrail ablukası altındaki Gazze'ye gittikleri bilgisini vermişti.

"BİR FİLİSTİNLİNİN HAYATI BİR İSRAİLLİNİN HAYATINA EŞİTTİR"

Hamza Yusuf, geçen hafta verdiği bir röportajda ise, Birleşik Krallık hükümetinin Filistinlilerin yaşamına İsraillilerinki kadar değer vermediğini söyledi. Londra hükümetini hedef alan Yusuf, Birleşik Krallık yönetiminin Filistinlilerin hayatına İsraillerinki kadar değer verip vermediğinin sorulması üzerine "Hayır verilmiyor. Asıl nokta budur. Bir Filistinlinin hayatı bir İsraillinin hayatına eşittir" demişti.

İskoçya, Gazzeli mültecilere kucak açtı: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İskoçya, Gazzeli mültecilere kucak açtı: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement