İsrail'de Anma Töreni - Son Dakika
Politika

İsrail'de Anma Töreni

İsrail\'de Anma Töreni

Başbakan Netanyahu: "İsrail herhangi bir tehdit, herhangi bir saldırıya karşı kendini savunabilecek güvenli bir ülkedir"

05.05.2014 20:33

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail herhangi bir tehdit, herhangi bir saldırıya karşı kendini savunabilecek güvenli bir ülkedir" dedi.

Netanyahu, savaşlarda ölen İsrail askerleri ve aileleri için Kudüs'ün Herzl tepesindeki askeri mezarlıkta düzenlenen anma törenine katıldı.

Törende konuşan Başbakan Netanyahu, asker olan kardeşini de bir operasyonda kaybettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ülkenin her tarafındaki Yahudi, Hristiyan, Bedevi, Dürzi ve Kafkasyalı tüm İsrail vatandaşları, üyesi olmaktan gurur duyduğumuz bu ülkede hepimizin burada bağımsız olarak yaşaması için hayatlarını kurban etti. Bu ülke hepimizin ana vatanıdır. İsrail güçlü bir ülkedir ve herhangi bir tehdit, herhangi bir saldırıya karşı kendini savunabilecek güvenli bir ülkedir. Bu sevdiklerimizi kaybedebilmekle birlikte beraberinde güvenlik, ağır bir yük getirmektedir."

Netanyahu, "Bu ülkeyi seven ve hayatını bizler için kaybeden, özgürlüğümüzü yenileyen İsrail'in tüm vatandaşlarına teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ise Filistin tarafına sert mesajlar verdi. Liberman, "Hükümet olarak ilk ve en önde gelen taahhüdümüz, İsrail vatandaşlarını sonuna kadar korumaktır. Bu taahhüdümüz kesindir ve Filistinlilerin üçüncü intifada ya da Ebu Mazen'in (Mahmut Abbas) Filistin yönetimini dağıtma tehdidine rağmen bundan hiçbir taviz vermeyeceğiz. Elimizi barışa uzatıyoruz ancak bizi tehdit eden her eli keseceğiz" diye konuştu.

İsrail'de yarın 66'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları yapılacak. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'de Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement