İstanbul Bağımsız Milletvekili Barutçu Açıklaması - Son Dakika
Politika

İstanbul Bağımsız Milletvekili Barutçu Açıklaması

İstanbul Bağımsız Milletvekili Barutçu Açıklaması

"Cemaat ve iktidar arasındaki ihtilafın oluştuğu, belirginleştiği bir safhada ne iktidara göz kırpmak ne de cemaate göz kırpmak durumunda değiliz"

21.02.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, kendisiyle ilgili bugün bir gazetede yer alan habere ilişkin,  "Cemaat ve iktidar arasındaki ihtilafın oluştuğu, belirginleştiği bir safhada ne iktidara göz kırpmak ne de cemaate göz kırpmak durumunda değiliz" dedi.

Barutçu, kendisinin MHP'den ihracına giden süreci başlatan görüntülerle ilgili bir gazetede yer alan habere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisiyle ilgili görüntülerin arkasında paralel devletin olduğu yönünde bir ifadesinin olup olmadığının sorulduğu Barutçu, MHP'ye yönelik bir saldırı olarak nitelendirdiği, görüntülerin elde edilmesi olayının faillerinin kimler olduğunu, TBMM Yasadışı Dinlemeleri İnceleme Komisyonu'nda, komisyona davet edilen emniyet ve MİT mensuplarına sorduğunu aktardı. Barutçu, şöyle konuştu:

"Hiçbir kesimi suçlamak ne hakkımız, ne haddimizdir. Hadise somutlaşana, failleri ortaya çıkana kadar hiçbir kesime suç ithaf etmemiz ne şahsımıza ne dünya görüşümüze uygundur. Ancak bunun içinde herhangi bir yerle ilintili birileri de çıkarsa, çıkartmakla mükellef olan iktidardır. O zaman da daha net konuşur, daha pervasız, daha fütursuzca sözlerimizi sarf ederiz. Dolayısıyla böyle bir tek taraflı iddiayı suç isnat edercesine, bir kesimi suçlayıcı bir ifademiz yoktur. Varsayımlardan yola çıkarak biz de merakımızı gidermek istiyoruz. ya da faillerinin bilinmesi, kimler tarafından yapıldığını öğrenmek açısından iktidar ve İçişleri Bakanı'na, Adalet Bakanı'na bu konuları çözmesi, faillerini ortaya çıkarması noktasında muhatap olarak orayı görüyoruz."

-"Ben paralel devleti de cemaati de kullanmadım,"

Olayın yaşandığı günlerde yaptıkları tespit ve uyarılara iktidarın duyarlı yaklaşmadığını ifade eden Barutçu, maksadının karmaşa ve kaosa sebebiyet vermek değil, Türk siyasetine yapılan bu ve benzeri operasyonların önünün kesilmesini sağlamak olduğunu vurguladı. İktidarın da geç de olsa bunu farkına vardığına işaret eden Barutçu, biran önce samimi adımların atılması ve faillerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Polemik yaratmayı istemediğinin altını çizen Barutçu, "Cemaat ve iktidar arasındaki ihtilafın oluştuğu, belirginleştiği bir safhada ne iktidara göz kırpmak ne de cemaate göz kırpmak durumunda değiliz. Söyleyeceğimiz sözlerden bir tarafa kendilerince malzeme çıkarmasınlar. Bizim gayretimiz yaşanılan o kirli operasyonların faillerinin ortaya çıkarılması. Bu failler kimdir henüz bilmiyoruz. Afaki bir şekilde yel değirmenlerine savaş açmanın da bir mantığı yok" diye konuştu.

Barutçu, "Haberde 'paralel devlet yaptı' dediğiniz iddia ediliyor" denilmesi üzerine de "Ben paralel devleti de kullanmadım, cemaati de kullanmadım, Eğer onların fail olduğunu bilsem açık yüreklilikle, cesaretle söylerim. Kolaycılık yaparak, bir kesimi suçlama kolaycılığıyla hedef seçebiliriz, bu doğru bir şey değil. Zaten yaşanan bir kaosa ateşine benzin dökmek de doğru bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul Bağımsız Milletvekili Barutçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement