İsveç'te Türk Bakan Görevden Alındı - Son Dakika
Politika

İsveç'te Türk Bakan Görevden Alındı

İsveç\'te Türk Bakan Görevden Alındı

İsveç'te bir süredir tartışmalara konu olan Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan, görevinden alındı.

18.04.2016 14:02  Güncelleme: 14:37

İsveç hükümetinin Türk Kökenli Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın "Bozkurtlar" ve "Milli Görüşçülerle" ilişkileri nedeniyle koltuğu sallantıdaydı. "Ermeni k......ne ölüm" diyen dernek başkanı ile fotoğrafları çıkan Yeşiller Partili bakan Kaplan'ın istifası isteniyordu. İsveç Başbakanı Stefan Löfven, bugün yaptığı basın toplantısında Kaplan'ın hükümetteki görevinin sona erdiğini açıkladı.

FOTOĞRAFLARI ÇIKMIŞTI

Bakan Kaplan'ın geçen yıl Türk Bozkurtlar Teşkilatı Başkanı İlhan Şentürk ve geçen hafta Azerbaycan'a destek mitinginde "Ermeni k........ ölüm" diye konuşan ve tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kalan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani ile aynı yemek masasında fotoğrafları yayınlanmış, kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.


İSRAİLLİLERİ NAZİLERLE KARŞILAŞTIRMIŞ

Sosyal Demeokrat Parti ve Yeşiller Partisi koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın bir başka skandala daha imza attığı bugün İsveç televizyon kanalı SVT'nin haberine konu olmuştu. Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın 2009 yılında bir seminerde "İsrailliler bugün Filistinlilere 1930 yılları Almanya'sında Yahudilere davranıldığı gibi muamele ediyorlar" diye konuşarak İsraillileri 1930 yıllarındaki Nazilerle karşılaştırdığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İsveç'te Türk Bakan Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Zaza. 13: Lanetlenmiş bir ırkı kim yanında Görmek isterki içveç. İstesin iyi yapmışlar hata. Ortaadyaya sürgün etsinler ırkçı gaşisti 1 3 Yanıtla
  • GERÇEKÇEK: Helal olsun işte böyle avrupa bu yobaz dincilerin işlerine son verin sığınmacı olarak almayın ülkenize bu islamcı yobazları bunlar dünyaya zarar veriyor zaten doğru adam olsalar birbirine girip gelip sizden sığınma istemezler . Sürün hepsini geri geldikleri yerlere allahınıza kurban be . Bu yobazları beslemeyin. 0 0 Yanıtla

Advertisement