Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Politika

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Bugün kadın meselesini çözmekteki en önemli sorunun, laik bir toplumu yeniden yaratma mücadelesinde düğümlendiği inancındayım." dedi.

25.11.2016 12:24

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Bugün kadın meselesini çözmekteki en önemli sorunun, laik bir toplumu yeniden yaratma mücadelesinde düğümlendiği inancındayım." dedi.

Sarıhan, Mecliste, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin, kadın-erkek eşitsizliğinin yarattığı en önemli sonuçlardan biri olduğunu ve temel bir insan hakkı sorunu niteliği taşıdığını dile getirdi.

15 Temmuz'dan sonra gelişen OHAL ortamının da kadına yönelik baskıları biraz daha artırdığını savunan Sarıhan, hemşire Ayşegül Terzi'nin otobüste darbedilmesini anımsatarak, saldırı gerekçesi olarak öne sürülen savın, kadına yönelik şiddette yıllardır Türkiye'de karşılaşılmayan bir gerekçe olduğunu belirtti.

Sarıhan, "Din kisvesi altında, dini alet ederek, 'dinci gerici' diye ifade edebileceğimiz bir ideolojiyi topluma giydirmeye çalışıyorlar. Şiddetin asıl ürediği noktanın ya da asıl tehlikenin bugünden itibaren buradan değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." görüşünü ileri sürdü.

Türkiye'de 2008 yılında 30 kadının şiddet sonucu yaşamını yitirdiğini, bu yıl Ekim sonu itibarıyla bu rakamın 237'ye yükseldiğini aktaran Sarıhan, bunun dışında failleri ve mağdurları bilinmeyen, "sessiz ölüm" diye ifade edebilecekleri vakaların da söz konusu olduğunu söyledi.

Sarıhan, "Bugün kadın meselesini çözmekteki en önemli sorunun, laik bir toplumu yeniden yaratma mücadelesinde düğümlendiği inancındayım." değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz Mart ayında, "cinsel suçlar, kadına yönelik şiddet ve özellikle yaşam hakkına yönelik şiddet olaylarında zamanaşımının uygulanmamasına" ilişkin yasa önerisini TBMM Başkanlığına sunduklarını hatırlatan Sarıhan, yasa önerilerinin o tarihten bugüne kadar beklediğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement