Kezban Hatemi: Biz Köprü Olmaya Çalışıyoruz - Son Dakika
Politika

Kezban Hatemi: Biz Köprü Olmaya Çalışıyoruz

Kezban Hatemi: Biz Köprü Olmaya Çalışıyoruz

Kezban Hatemi, güçlü yapıya sahip olmayan siyasetçilerin çözüm sürecinde görev alan heyet üzerinden muhalefet yaptığını söyledi.

16.05.2013 14:16  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu Başkan Yardımcısı Kezban Hatemi, güçlü yapıya sahip olmayan siyasetçilerin çözüm sürecinde görev alan heyet üzerinden muhalefet yaptığını söyledi. Akil insanlar üzerinden yapılan muhalefetin herkese zarar verdiğini söyleyen Hatemi, "Biz köprü olmaya çalışıyoruz. AK Parti'nin oy oranı belli, istese bu çalışmayı il ve ilçe temsilcilikleri üzerinden bal gibi yapar. Barış için bu görevi aldık. Bunun için AK Parti veya Başbakan'a yapılacak muhalefeti bizim üzerimizden yapmayın" dedi.

Dün Kilis'te temaslarda bulunan Yılmaz Ensarioğlu başkanlığındaki Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu, bugün Gaziantep'te çalışma yapmaya başladı. Konakladıkları otelde gazeteciler ile bir araya gelen heyet üyeleri, sürece ilişkin basın mensuplarının görüşlerini dinledi. Başkan Yardımcısı Kezban Hatemi ile üyeler Ahmet Faruk Ünsal ve Fazıl Hüsnü Erdem'in katıldığı toplantıda konuşan Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yılmaz Ensarioğlu, çözüm sürecinde yaptıkları görüşmelerde ortaya çıkan fikirleri hükümete iletmekle görevli olduklarını söyledi.

Gaziantep'in bulunduğu Güneydoğu'nun parçası olmasına rağmen ekonomik ve sosyal kalkınması ile diğer bölge illerine göre farklı olduğunu ifade eden Ensarioğlu, "Gaziantep Güneydoğu'nun bir parçası olsa da Güneydoğu ile Türkiye'nin diğer bölgeleri arasında bir geçiş, ara bölge görevi yapıyor. Bünyesinde bölgeden çok sayıda kişiyi da barındıran, bölgenin sanayi merkezi durumundadır. Bölge illerinden farklı olarak kendi içinde çeşitliliği, çoğulculuğu barındıran bir kent" dedi.

İŞÇİ PARTİLİLER SALONDAN ÇIKARILDI

Ensarioğlu'nun konuşmasının ardından toplantıya katılan gazetecilere mikrofon uzatılarak görüşlerini belirtmeleri istendi. Bu sırada salonda mikrofonu eline alan İşçi Partisi İl Başkanı Murat Kaplama kendisini tanıtarak konuşmak istedi. Ensarioğlu ve diğer heyet üyelerinin toplantının basın mensuplarıyla yapıldığını söyleyerek bunu kabul etmemesi kısa süreli tartışmaya yol açtı. İşçi Partili İl Başkanı Kaplama ve beraberindeki bir grup partili gösterilen tepki üzerine salondan çıkarıldı.

HATEMİ: BİZİM ÜZERİMİZDEN MUHALEFET YAPMAYIN

Heyetin başkan yardımcılığını yapan Kezban Hatemi ise siyasi partilerin Akil İnsanlar Heyeti üzerinden muhalefet yapmasına tepki gösterdi. Türkiye'de güçlü yapıya sahip muhalefet bulunmadığını ileri süren Hatemi şöyle konuştu:

"Bu ülkede güçlü muhalefet yok, olmayınca da en ufak şeyden şüphe ediliyor, güven duyulmuyor. Örneğin; Akil İnsanlar üzerinden muhalefet yapılıyor. Bizim üzerimizden muhalefet yapmayın, bu hepimize zarar veriyor. Akil insanların kim olduğuna değil, ne yaptığına bakalım. Bizlere bu görev verildiğinde; 'Gidin şunları, şunları sorun' denilmedi. Aksine, anlatılmayan veya aktartılmayanların bildirilmesi istendi. Biz yapılamayanları dinliyor ve götürüyoruz. Biz köprü olmaya çalışıyoruz. Yoksa AK Parti'nin oy oranını da biliyorsunuz. İl ve ilçelerdeki parti temsilcilikleriyle bunu yapamaz mı? Bal gibi de yapar, hatta daha iyisini yapar. Bu sürece katkı sunmak için ben felçli annemi bırakarak bölgeye geliyorum. Barış için sonuna kadar varım ve benimle el ele olanlarla bu yolda yürümeye hazırım. Bu ülke bizim, bu ülkede güzellik ve barış olsun. AK Parti'ye veya Başbakan'a yapacağınız muhalefeti bizim üzerimizden yapmayın."

Hatemi öte yandan heyet üyelerinin sadece ulaşım ve konaklama ücretlerinin ödendiğini, diğer masrafları ise kendilerinin karşıladığını kaydetti.

ÜNSAL: 3-4 AYDIR HİÇBİR GENCİMİZ HAYATINI KAYBETMİYOR

Heyet üyesi Ahmet Faruk Ünsal ise konuşmasında ülkede 30 yıldır yaşanan çatışma sürecinin sona geldiğini söyledi. Devletin güvenlik adına her şeyi yaptığını belirten Ünsal, "On binlerin üzerinde insanlar cezaevine atıldı. Binlerce insan Irak dağlarında ve Türkiye'de dağlarda dolaşıyor. Bu yöntemle geldiğimiz noktada, problemin üzerinden gelemedik. Klasik olarak uygulanan yöntemlerin dışında bir yol izleniyor. Devletiyle şiddet üzerinden problemini çözmek isteyen tek grubu Türkiye'de yok. İrlanda'da da bu yapıldı, İspanya'da da, Latin Amerika, Güney Afrika'da benzer problemler oldu. Hiçbir yerde şiddetle sonuca ulaşılmadı. Ne devlet şiddetiyle karşı tarafı bastırabildi, ne karşı taraf şiddetiyle devlet bir yere getirilebildi. Nihayetinde ilk defa başka bir yöntem uygulanıyor. Bu iyi bir şey, dünyada bu işler nasıl çözülüyorsa Türkiye'de benzer çözüm arıyor. Buna şans vermek lazım. Bakın 3-4 aydır hiçbir gencimiz hayatını kaybetmiyor" diye konuştu.

OTEL DIŞINDA PROTESTO

Akil İnsanlar Heyeti'nin görüşmeler yaptığı otelin dışında ise siyasi partiler ise sivil toplum örgütlerine üye 150 kişilik kalabalık toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile otel önünde toplanan kalabalık, Akil İnsanlar Heyeti'nin kentte toplantı yapmasını protesto etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı protestocu grup, basın açıklaması yapıp İstiklal Marşı okuduktan sonra otel önünden ayrıldı.

EB, MB (HK/AK) - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kezban Hatemi: Biz Köprü Olmaya Çalışıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement