Kılıçdaroğlu: Yargı Kokuyor - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Yargı Kokuyor

Kılıçdaroğlu: Yargı Kokuyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ereğli Belediyesi'nin yaptırdığı Kapalı Pazaryeri'nin açılışını yaptı.

10.12.2011 16:52  Güncelleme: 16:54

Kılıçdaroğlu konuşmasında, bugünün İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, partisinin Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutuklu olmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Haberal ne yaptı? Binlerce kişiye şifa dağıttı elleriyle. O bir doktor. Parasını hiçbir zaman şahsi malvarlığı olarak ortaya çıkarmadı. Kazandığının tamamıyla bir vakıf ve üniversite kurdu. Şu anda binlerce çocuk orada okuyor. Başka bir ülkede olsa böyle bir insanı el üstünde tutarlardı. Biz ne yapıyoruz? Hapse atıyoruz. Mahkum olsa, dert etmeyeceğiz. Diyeceğiz ki, 'mahkum oldu.' Mahkum da değil. Tutuklu. Mahkumla tutuklu arasında fark var. Mahkum, mahkeme kararıyla cezaya çarptırılan kişi demektir. Tutuklu ise masumiyet karinesi nedeniyle henüz yargılaması devam eden kişi demektir."

Milli iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Milli irade sizin verdiğiniz oylardır. Siz oy verdiniz, Mehmet Haberal da milletvekili oldu. Savcılıktan temiz kağıdı aldı mı, aldı. Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu mu, başvrudu. YSK, 'milletvekili olabilir' dedi mi, dedi. Resmi Gazete'de yayınlandı mı, yayınlandı ve seçildi. Şimdi diyorlar ki; 'Sen Meclis'e gidemezsin. Niçin? 'Sen tutuklusun.' Olmaz. Milli irade tutuklu olmaz. Milli irade, halkın iradesine herkesin saygısı vardır."

İnsan hakkının adaletle, demokrasiyle, özgürlükle pekiştiğini, herkesin düşüncesini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Aynı düşünceyi paylaşmasak bile birbirimizin düşüncesine saygı göstermemizin artık zamanı geldi. Birbirimizi sevelim, birbirimize dostça, kardeşçe davranalım. 'O o partiden, bu bu partiden' diye, 'ben şu kampın adamıyım, sen şu kampın adamısın' diye ayırmayalım birbirimizi. Hepimiz bu mübarek ülkenin, güzel ülkenin yurttaşlarıyız" diye konuştu.

CENAZEYE KATILDI

Daha sonra yine belediyenin yaptırdığı Yöresel Tanıtım Evleri'nin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, ardından da Amfi Tiyatro'nun temel atma törenine katıldı. Daha sonra Sahil Bandı üzerindeki Koşu Pisti ve Yürüyüş Yolu'nun açılışını yapan Kılıçdaroğlu, buradan da Bozhane Camii'ne geçerek, 80 yaşında hayatını kaybeden işadamı Ahmet Demirkol'un cenaze namazına katıldı. Demirkol ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, tabuta da omuz verdi.

MANGALDA HAMSİ PİŞİRDİ

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bozhane mevkiinde belediye tarafından düzenlenen Hamsi Festivali'ne katıldı. Festival alanına girişte coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, mangalların başında hamsi pişirenlerle tokalaştı. Kılıçdaroğlu, kendisine ekmek arasında ikram edilen hamsiden yedikten sonra, mangalın başına geçip hamsi pişirdi. Kılıçdaroğlu, mangal başında bir milli piyango bileti satıcısının uzattığı biletlerden de satın aldı. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında da insan haklarına değildi. Demokrasi isteyen herkesin insan haklarına saygılı olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkede sanatçılara, yazarlara, çizerlere hak ettikleri yerin verilmediğini savundu. Kılıçdaroğlu, "Eğer onlara hak ettikleri yeri vermiş olsaydık, yazarımız, çizerimiz, araştırmacımız, gazetciler hapiste mi olurdu?" dedi. - Zonguldak/ Ereğli

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Yargı Kokuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement