Kırklareli'de MHP'li Derya Bulut Belediye Başkanı seçildi, CHP itiraz edecek - Son Dakika
Politika

Kırklareli'de MHP'li Derya Bulut Belediye Başkanı seçildi, CHP itiraz edecek

Kırklareli'de yapılan yerel seçimlerde MHP'li Derya Bulut, Belediye Başkanı seçildi. Seçimi 403 oy farkla kaybeden CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu ise 1924 geçersiz oyun sayıldığını belirterek itiraz edecek.

01.04.2024 14:11  Güncelleme: 14:16

Kırklareli'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre MHP'li Derya Bulut, Belediye Başkanı seçildi. Seçimi 403 oy farkla kaybeden CHP'li Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 1924 oyun geçersiz sayıldığını belirterek, itirazda bulunacaklarını ifade etti. Kesimoğlu, seçmenlerin birçoğunda mühürsüz oylar tespit edildiğini ve bunların itirazlara rağmen geçerli sayıldığını, geçersiz oy sayısının da son seçime göre 2'ye katlandığını belirtti.

CHP 403 OY FARKLA KAYBETTİ, BİNİN ÜZERİNDE OY GEÇERSİZ SAYILDUI

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, Kırklareli'de MHP'li Derya Bulut, Belediye Başkanı seçildi. Bulut, 21 bin 173, CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu ise 20 bin 770 oy aldı. Kırklareli'de kullanılan 52 bin 945 oyun 51 bin 21'i geçerli, 1924 oy ise geçersiz sayıldı. Seçimi 403 oy farkla kaybeden CHP'li Kesimoğlu, seçimlere itiraz haklarını kullanacaklarını bildirdi.

"MÜHÜRSÜZ OYLAR GEÇERLİ SAYILDI"

'Kırklareli Merkez Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında duyurumuz' başlığıyla, sosyal medyadan açıklama yapan Kesimoğlu, şu ifadeleri kullandı: Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 0,79'luk bir farkla, yani 403 oy ile seçim sonuçlanmış görünmektedir. Bununla ilgili büyük şüphelerimiz var; seçmenlerin birçoğunda mühürsüz oylar tespit edilmiş ve bunlar itirazlara rağmen geçerli sayılmıştır. İstatistik üzerinden baktığımızda da geçen seçime, yani sadece 10 ay öncesine göre, geçersiz oy sayısı 2'ye katlanmış ve 1924 adede yükselmiştir. Tüm bunların aydınlatılması ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekmektedir. Bunun yolu ise toplamda 200 olan tüm sandıkların yeniden sayılmasıdır. İtiraz hazırlıklarımız hem yerelde hem genel merkezimiz nezdinde, hem de Ankara- İstanbul örnekleriyle koordineli bir şekilde devam etmekte olup, süremiz dolmadan yapılacaktır.

Kırklareli\'de MHP\'li Derya Bulut Belediye Başkanı seçildi, CHP itiraz edecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kırklareli'de MHP'li Derya Bulut Belediye Başkanı seçildi, CHP itiraz edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yunus Kaba: bulgurdaki karı kız kumar paraları kesildi tabi kudurur şimdi 14 4 Yanıtla

Advertisement