SPK'dan Takipsizlik Kararı - Son Dakika
Politika

SPK'dan Takipsizlik Kararı

SPK\'dan Takipsizlik Kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adı Almanya'daki Deniz Feneri E.v Davasıyla Bağlantılı İddialarla Gündeme Gelen Kanal 7 Hakkında Denetleme Raporlarına Rağmen Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunmadı.

10.12.2008 01:39  Güncelleme: 13:27

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, adı Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı iddialarla gündeme gelen Kanal 7 hakkında denetleme raporlarına rağmen savcılığa suç duyurusunda bulunmayarak, görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilen Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Başkanı Turan Erol ile beş yönetim kurulu üyesi hakkında, "takipsizlik" kararı verdi.

Karara suç duyurusunu yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu itiraz etti. İtirazı, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi karara bağlayacak. Almanya’daki Deniz Feneri e.V davası bağlantılı iddialarla ilgili soruşturma ise Başsavcılık tarafından bu ülkeden talep edilen gerekçeli karar ve dosyanın gelmesinin ardından sonuçlandırılacak. Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, SPK yöneticilerinin "Görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla yürüttüğü soruşturmayı tamamladı ve takipsizlik verdi. Kararda, "Suç duyurusunda yer verilen hususlarla ilgili eylem ve işlemlerin usul ve mevzuata uygun olduğu" savunuldu. SPK Yönetim Kurulunun, raporları en üst düzeyde değerlendirdiği ve buna göre karara vardığı belirtildi. Yönetim Kurulu’nun, bu çerçevede, uzman raporunda yer alan önerilerden farklı karar almasının, kurulun bugüne kadarki uygulamaları ile usul ve mevzuata aykırı olmadığı savunuldu. SPK Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine isnat edilen eylem ve işlemlerin idari nitelikte olduğu vurgulanan kararda, bu nitelikte eylem ve işlemlere karşı yönetsel başvuru yöntemlerinin tüketilmesinin ardından idari yargı yoluna gidilebileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika SPK'dan Takipsizlik Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement