Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu'ndan Hakkında Çıkan İddialara Yanıt - Son Dakika
Politika

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu'ndan Hakkında Çıkan İddialara Yanıt

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu\'ndan Hakkında Çıkan İddialara Yanıt

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, dini siyasete alet ettiği yönündeki iddia üzerine, Zade Camii’nde düzenlenen organizasyonda misafir olarak yer aldıklarını belirterek, “Hem belediye olarak hem de parti olarak organizasyona katkı sunmadık.

18.11.2014 16:39

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, dini siyasete alet ettiği yönündeki iddia üzerine, Zade Camii'nde düzenlenen organizasyonda misafir olarak yer aldıklarını belirterek, "Hem belediye olarak hem de parti olarak organizasyona katkı sunmadık. Selamlama konuşmasından başka da siyasi içerikli herhangi bir konuşmamız söz konusu değildir" dedi.

Belediye binasında basın açıklaması yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancığlu, geçtiğimiz günlerde Zade Camii'nde kürsüde yaptığı konuşmanın ardından çıkan haberlerle ilgili olarak, "Malum Zade Camii'nde yapılmış olan Aşure Günü etkinliği ile ilgili CHP İl Başkanlığının yaptığı açıklama ve basında çıkan haberlere yönelik bir beyanat verme ihtiyacı olduğundan sizleri misafir ediyoruz. Geçtiğimiz cuma günü sadece Zade Camii'nde değil, Türkiye genelinde Aşure Günleri cuma namazından önce birçok yerde yapıldı. Bazı programlar hava şartları el veriyorsa, dışarıda bazıları da içeride yapılmış durumda. İnternetten bunları alabilirsiniz. Aynı şekilde kaldı ki bu ilk program değil. Talas'ta hem Zade Camii'nde hem İzzet Bayraktar Camii'nde hem de diğer camilerde rutin olarak daha önceki senelerde İl ve İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu organizasyonlardan bir tanesi" diye konuştu.

Palancıoğlu ayrıca, "Özellikle üzerini vurgulayarak söylemek istiyorum; Talas Belediye Başkanı olarak bu organizasyonda misafir olarak yer aldık. Organizasyonda haberlerde bahsedildiği gibi kürsüydü, masaydı, sandalyeydi, aşureydi veya işte katılımcılarla ilgili bizim herhangi dahilimiz yoktur. Hem belediye olarak hem de parti olarak organizasyona katkı sunmadık. Sadece ilçe müftülüğümüzün daveti üzerine İl Müftümüz ve ben katıldım. Şahsıma selamlama konuşması yapmam söylendi. Ben de orada bir selamlama konuşması yaptım. Ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde olması ile ilgili iyi niyet mesajları verdik. Bunun dışında programda herhangi bir siyasi konuşmam olmamıştır" şeklinde konuştu.

"Ben ilk defa siyasete atılıp belediye başkanı seçilen birisiyim" diyen Plancıoğlu, "3,5 ay süresinde seçimlerde dahi siyasi konuşmam olmamıştır. Dolayısıyla akademisyen geçmişi olan birisinin zaten siyasete değil, ülkenin birlik, beraberliğine ihtiyacı vardır. Kaldı ki belediye başkanı olduktan sonra siyasi söylem ya da çalışmada zaten biz bulunmuyoruz. CHP'liler, MHP'liler, başka partilere üye olan arkadaşlara da ülkemizin kalkınması için destek veriyoruz. Her türlü desteğe de açığız. Dolayısıyla böyle bir siyasi söylemin olması söz konusu değildir. Belediye olarak da bu organizasyona herhangi bir destek vermedik" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak konuşan Palancıoğlu, "CHP'nin yaptığı açıklamada dini siyasete alet ettiğimiz yönünde bir itham var. Aslında kendilerinin beyanatlarına bakılırsa dinin siyasete nasıl alet edildiğini gösterir. Biz kesinlikle polemiğe girmeyiz. Provokasyona da inşallah gelmeyiz. Biz herkesin belediye başkanıyız. Bir belediye başkanının okulda, sağlık ocağında, camide olmasından daha doğal bir husus yoktur. Zaten yasa gereği de biz bu kurumlara destek veririz. Buraya gelip oturmamız, ibadet etmemiz zaten gerek bir şey. Biz her zaman içinde hayatımız boyunca camilerden ayrı durmadık, duramayız da" dedi.

Üzerlerine atılan suçlamalarla ilgili olarak yasal hakkını kullanacaklarını belirten Palancıoğlu, "İftiralara yönelik kesinlikle yasal hakkımızı kullanacağız. Bunu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Ayrıca bununla ilgili sadece belediye olarak biz değil, bundan önceki dönemde CHP'lilerin dahi mesela Yeni Camii'nde yapmış olduğu bir mevlit okutma var. Orada kürsü kurmaları veya bayanları davet etmeleri, bu tür benzer şeyler var. Biz oraya misafir olarak gittik. Selamlama konuşmasından başka da siyasi içerikli herhangi bir konuşmamız söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, "Vicdanen rahat mısınız?" sorusunu yanıtlayan Palancıoğlu, "Ben vicdanen çok rahatım. Buradaki olayın kamuoyunda çok büyütülmesinden dolayı beyanat verme gereği hissettim. Bizim çok şükür utanılacak bir şeyimiz yok. Kendileri utansınlar. Biz camilerde bulunmaktan her zaman gurur duyarız" ifadelerini kullandı.

Camide masa, sandalye ve kürsü kurulması ile ilgili soruyu yanıtlayan Palancıoğlu, "İl ve ilçe müftülüklerinin bunu düzenlemesi gerekir. Yurt dışına baktığımız zaman bu tür uygulamalar var ama Türkiye'nin belki alışık olmadığı tablolar. Aynı seviyede olsa, yerde oturulsa daha şık olabilirdi. Bu bizim organizasyonumuz değil. Misafir olarak gittiğiniz organizasyona müdahil olmak terbiyesizlikten başka bir şey olmaz. Biz çok kısa süre bulunduğumuz için hızlı bir şekilde selamlama konuşmasını yapıp ortamdan ayrıldık. Diğer programımıza dahil olduk" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu'ndan Hakkında Çıkan İddialara Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement