Tarhan Erdem: MHP Oylarını Yükseltti - Son Dakika
Politika

Tarhan Erdem: MHP Oylarını Yükseltti

Tarhan Erdem: MHP Oylarını Yükseltti

Araştırma şirketi KONDA'nın yönetim kurulu başkanı Erdem, "MHP'de yükselme olduğu doğrudur, az olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

13.03.2014 13:52  Güncelleme: 14:02

30 Mart yerel seçimlerine 17 gün kala siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Liderlerin seçim meydanında yapmış oldukları konuşmanın seçmen üzerindeki etkisini araştıran anket şirketleri de çalışmalarına hız verdi.

"KALABALIKLAR GÖSTERGE DEĞİL"

Daha önceki seçimlerde yapmış oldukları isabetli tahminlerle dikkatleri üzerine çeken KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem, CNN Türk ekranlarında partilerin seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miting meydanlarındaki kalabalıkların seçim sonuçları için bir gösterge olmayacağını belirten Erdem "O kalabalıklar ne çok ne de az oy alacağını gösterir. Bu kalabalıkları CHP'nin de AKP'nin de topladıkları çok makul rakamlardır. Biz seçim sonucu için bir şey okuyamayız. Biz yanlış mı yapıyoruz, doğru mu yapıyoruz? Bu sene sizin de duyduğunuz tereddüt hislerini biz de duyuyoruz. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"CEMAATİN OYU ÖLÇÜLEMEZ"

Erdem, "Cemaati ölçebiliyor musunuz" sorusuna ise "Toplumsal özellikleri belli olan değil, yani okumuşlar, hanımlar, mühendisler, böyle bir tanımı yok. Dolayısıyla ölçemeyiz" yanıtı verdi.

"MHP'DE YÜKSELME OLDUĞU DOĞRUDUR"

Erdem'e "MHP'nin oylarında artış var mı?" sorusu yöneltildi. MHP'nin kendi ideolojisi olan bir parti olduğu, yüzde 11'le yüzde 15-16 arasında tabana hitap ettiği yönünde bir değerlendirme yapan Erdem, "Oylarını yüzde 25 artırırsanız yüzde 15 yapar. MHP'de yükselme olduğu doğrudur, az olduğunu da düşünmüyorum. Yüzde 3 artması demek 1.5 milyon kişinin oy vermesi demek" diye konuştu.

AK PARTİ'DE SON DURUM

Tarhan Erdem, AK Parti'nin oyları için de son yerel seçimle karşılaştırma yapılması gerektiğini kaydetti. 39.8'nin üstünün oyunu artırdığı anlamına geleceğini belirtti. Erdem, "Genel seçime göre değerlendirdiğimizde ise 48.6'nın altında olursa düşmüş sayılır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Tarhan Erdem: MHP Oylarını Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • ankara: YİNE İŞBİRLİKÇİLER BİRARAYA GELMİŞ KONUŞUYORLAR. O KALABALIKLARIN GÖSTERGE OLUP OLMADIĞINI HEPİNİZ 31 MART SAHAHI AN LA YA CAK SI NIZZZZZZZZZZZZZZ. DAHA DOĞRUSU HEPİNİZE AN LA TA CA ĞIZZZZZZZZZZZZZZZZ. AMA BİZ SİZİNGİBİ SOKAKALARADA BAŞIBOŞ ONUN BUNUN MALINA ZARAR VEREK DEĞİL SANDIK BAŞINDA MEDENİ BİR ŞEKİLDE. İNŞALLAH BİRGÜN SİZDE MEDENİ OLMAYI BİGÜN ÖĞRENİRSİNİZ. 268 53 Yanıtla
  • ata celebi: Akp ye oy yok artik. .... 90 47 Yanıtla
  • KAYSERİLİ: Devlet Bahçelinin değerini cok daha iyi anlıyorum MHP gümbür gümbür geliyor 87 31 Yanıtla
  • ZAFER61: Seninleyiz MHP Artık Tek Mhpye oy verilir bu saatten sonra tek çare Mhp 88 25 Yanıtla
  • SALİH: Seviyoruz Mhpyi bu seçimde oylarımız ona 68 28 Yanıtla
  • OKAN61: MHP Tek Çaredir Artık Yok Devlet Bahçeli var diye oy vermeme zamanı değil..Ülke Gidiyor.Yandaş medya haberlere takılı kalmayın artık gerçekleri görün..Ben dahil Ailemde Zamanında akpye oy verdik ama akp artık Yolundan şaştı..Uyanma zamanıdır artık. 74 14 Yanıtla
  • ZAFER: Mhpnin oylarının ciddi şekilde artacağı en cok pkk sempatizanı veletleri üzüyor..Çünkü nerede MHP konusu olsa Mhpliden cok hain var demek bu kadar adamları korku sarmış demek gerçektende mhpye oy vermeliyiz bu ortada yerel seçimde Mhpye oy vermiyeceğim ama Genel seçimlerde oyum Mhpye 67 19 Yanıtla
  • HAKAN: MAALESEF ARKADAŞLAR ŞU BİR GERÇEKKİ MHP DIŞINDA TÜRKİYENİN KURTULUŞU YOK İSTEDİĞİNİZ KADAR EKONOMİ İYİ OLSUN HUZUR YOKSA ŞİDDET VARSA BU ÜLKEDE ÜLKE BÖLÜNMEYE MAHKUMDUR 60 23 Yanıtla
  • ankara: MHP LİLERİN CHP YE OY VERMESİNDE FAYDA VAR 36 46 Yanıtla
  • ALİ: Mhpye bu seçimde oylarımız 66 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement