TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Birleşimin başında Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağını anımsattı.

26.10.2023 14:53

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Birleşimin başında Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağını anımsattı.

Bir asır önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in milletin azmi, özgürlük sevdası ve bağımsızlık arzusuyla doğmuş aydınlık bir sayfa olduğunu belirten Demir, "Cumhuriyet demek portakal bahçelerinden elde edilen gelirlerle kurulan ilk uçak fabrikasıdır. Cumhuriyet demek, meme kanserinin teşhisinde çığır açabilecek bir buluşa imza atan Canan Dağdeviren demektir. Kadın erkek fırsat eşitliğidir." dedi.

Cumhuriyet'in kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Demir, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının aynı zamanda geleceğe yönelik bir vizyonun başlangıcı olduğunu dile getirdi. Demir, "Ülkemizin bu önemli dönüm noktasında, tarihimize ve değerlerimize olan bağımlılığımızı bir kez daha vurgulamalıyız. Geçmişteki kahramanlarımızın mirasını sadece anmakla kalmamalı, kurucu kadronun akılcı yolunda gitmeli ve daha büyük hedeflere ulaşmak için azmimizi artırmalıyız." diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Kars'ın yerel sorunları", AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da "Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü" hakkında gündem dışı konuşma yaptı.

Öte yandan Genel Kurul'da İYİ Parti sıralarında "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" yazılı dövizler yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement