Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının adaylığını çekti - Son Dakika
Politika

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının adaylığını çekti

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını çektiğini duyurdu. Zan'ın adı ve resmi, TİP'in amblemi altında yer alacak. TİP'in, Zan'ı adaylıktan çektiklerine ilişkin kararı, fiilen partinin desteğinin çekildiği anlamına geliyor.

18.03.2024 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİP'ten Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Gökhan Zan'ın adaylığı, partisi tarafından "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır." ifadeleriyle geri çekildi. YSK'nın seçim takvimine göre, aday listeleri kesinleştiği ve oy pusulalarının basımına başlandığı için Zan'ın seçim pusulasında adı ve resmi, TİP'in amblemi altında yer alacak.

OY PUSULASINDA YER ALACAK

Gökhan Zan'ın adaylığının çekilmesi sonrasında oy pusulasında isminin yer alıp almayacağı sorusu ortaya çıktı. Konuya ilişkin yasal mevzuat Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 16. maddesinde şu şekilde düzenlenmiş:

' 'Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takviminde belirtilen yasal sürenin geçtiği ifade edilen açıklamada, Adaylık kesinleştikten sonra, ilçe seçim kurulları, bütün adayları oy verme gününden önceki, 20'nci gün ilan eder. Adayların ilanından sonra, adaylıktan istifa, seçim sonuna kadar nazarı itibare alınmaz. Ancak, bu gibiler seçilmiş bulunurlarsa, istifaları hüküm ifade eder ve yerlerine kendilerinden sonra gelenler seçilmiş sayılırlar. Ölüm halinde de aynı şekilde hareket edilir.''

''ADAYIM VE ÇEKİLMİYORUM''

Gökhan Zan'ın, TİP tarafından adaylığının geri çekilmesi sonrasında adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Zan, "Adayım ve çekilmiyorum. TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım." dedi.

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının adaylığını çekti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının adaylığını çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement