TSK'nın Aden Körfezi, Somali Karasuları ve Açıkları, Arap Denizi'ndeki Görev Süresi 1 Yıl Daha Uzatıldı - Son Dakika
Politika

TSK'nın Aden Körfezi, Somali Karasuları ve Açıkları, Arap Denizi'ndeki Görev Süresi 1 Yıl Daha Uzatıldı

TSK\'nın Aden Körfezi, Somali Karasuları ve Açıkları, Arap Denizi\'ndeki Görev Süresi 1 Yıl Daha Uzatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2023'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

09.02.2023 18:34  Güncelleme: 19:16

Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2023'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gönderilen tezkerede, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde vuku bulan deniz haydutluğu ve silahlı soygun eylemlerine karşı, 2008-2021'de Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının alındığı hatırlatıldı.

Tezkerede, bu kapsamda TBMM'nin 10 Şubat 2009 tarihli kararıyla TSK unsurlarının bölgede görev yapması için 1 yıl izin verildiği hatırlatıldı. Meclis Başkanlığı'na gelen tezkere, bugün Genel Kurul'da görüşüldü.

Görüşmelerin ardından TSK'nın görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, kabul edildi. Böylece TSK'nın Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresi, 13'üncü kez uzatılmış oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika TSK'nın Aden Körfezi, Somali Karasuları ve Açıkları, Arap Denizi'ndeki Görev Süresi 1 Yıl Daha Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement