Van Bağımsız Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Politika

Van Bağımsız Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Van Bağımsız Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Van'da, Seçimleri Kazanan DTP Destekli Bağımsız Milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, İl Seçim Kurulu'na Gelerek Mazbatalarını Aldı.

25.07.2007 14:42

Van'da, seçimleri kazanan DTP destekli bağımsız milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldı.

DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, DTP'li Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve bazı partililerle birlikte Adalet Sarayı'na gelen Üçer ve Kurtulan, Seçim Kurulu'na gitti. Burada bir süre bekleyen Üçer ve Kurtulan, daha sonra Kurul Başkanı Ahmet Şanverdi'nin makamına geçerek hazırlanan mazbatalarını aldı. Van'dan TBMM'ye giden ilk bayan vekillerden biri olan Kurtulan, Adalet Sarayı'ndan ayrılırken yaptığı açıklamada, seçim süresince öncelikli olarak kadın dernekleri ve kadınlara yönelik

çalışmalar yaptığını hatırlatarak, "Bu süreçte kadınlar taleplerini çok açık ve net bir şekilde aktardı. Biz de meclise güçlü bir kadın grubuyla gittik. Bu çok önemli bir faktördür. Biz, hem ülkemizin istikrarı için hem de kadınların hakları için çok önemli çalışmalar yapacağız" dedi.

Eğitim-Sen Van Şube başkanlığı görevini yürütürken istifa ederek milletvekili adayı olan Özdal Üçer ise başta eğitim olmak üzere Türkiye'de ve özellikle Van'da yaşanan birçok sorun ile ilgili doğru bilimsel zeminde muhalefet yaparak birtakım çalışmalarda yer alacağını söyledi. Eğitimin sorunlu olduğu illerin başında Van'ın geldiğini iddia eden Üçer, ihtiyaçların tespiti noktasında çalışmalar yapacağını söyledi.

Milletvekillerinin yarın Ankara'ya giderek TBMM'ye kaydolacağı ifade edildi.

(ŞA-MET-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Van Bağımsız Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement