Vekillerin 'Sapık' Tartışması - Son Dakika
Politika

Vekillerin 'Sapık' Tartışması

Vekillerin \'Sapık\' Tartışması

Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA) BURSA'da konuşan CHP Bursa Milletvekili ve MYK üyesi Abdullah Özer, AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın bir yerel televizyonda katıldığı programda, 'Hayır diyen sapıktır' diye açıklamalarda bulunduğunu öne sürerek "Hayır oyu verenleri sapık yerine koyanlar, sapığın ta kendisidir" dedi.

02.09.2010 17:08

Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)

BURSA'da konuşan CHP Bursa Milletvekili ve MYK üyesi Abdullah Özer, AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın bir yerel televizyonda katıldığı programda, 'Hayır diyen sapıktır' diye açıklamalarda bulunduğunu öne sürerek "Hayır oyu verenleri sapık yerine koyanlar, sapığın ta kendisidir" dedi. AK Partili Çakmak ise, böyle bir kelime kullanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Partisinin İl teşkilatında bugün toplantı düzenleyen Abdullah Özer, referandum öncesi AK Parti'nin yaptığı propaganda çalışmalarını eleştirdi. İktidar partisinin Seçim Kanunu'nu hiçe sayarak çalışmalar yaptığını, büyük paralar harcadığını söyleyen Özer, "AKP çok kötü bir propaganda yapıyor. Referandum çalışmalarında Başbakan bir açıklama yaptı. 'Dedelerin talimat dönemi bitti' dedi. Bu, hakimler ve savcılar sanki dedelermiş gibi, onların yönlendirilmesiyle işler yürüyormuş gibi çok vahim ve kötü sonuçlar doğuracak bir ifadedir. Bunlar 'Hayır' oyu yükseldikçe çileden çıkıyor, ne yapacaklarını şaşırıyorlar" diye konuştu.

'SAPIK' DEDİ Mİ?

Abdullah Özer, AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın bir yerel televizyonda katıldığı programda, 'hayır diyenler, sapıktır' diye açıklama yaptığını belirterek, "Bu söylem, bir milletvekiline yakışmıyor. Biz kendisiyle Bursa'da olsun, parlamentoda olsun sürekli yüz yüze gelip konuştuğumuz bir siyasetçi. Kendisini bu sözlerinden dolayı şiddetle kınıyorum. 'Hayır' oyu verenleri sapık yerine koyanlar, sapığın ta kendisidir" dedi.

'DEMEM MÜMKÜN DEĞİL'

CHP Milletvekili Özer'in açıklamalarını değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ise, 'hayır' diyenlerle ilgili böyle bir kelime sarf etmediğini belirterek şunları söyledi:

"Ben 'hayır' diyenlere nasıl "sapık' derim. Böyle bir ifadeyi kullanmam mümkün değil. Abuk sabuk ve hatta sapık benzetmesini, broşürdeki ifadeler için kullandım. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, bir sonraki televizyon programında konuyu doğru anlayarak, 'Benim broşürümle nasıl dalga geçersin' dedi. Benim CHP'li vekiller ve il başkanıyla çok düzeyli bir dostluğum vardır. Hatta CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ı il kongresinde birçok CHP'liden daha önce arayıp tebrik etmişimdir. Şimdi yaptıkları sadece polemik. Ben polemiğe girmem. Akıl var mantık var. Benim hayır diyenler için benim bu ifadeyi kullanmam mümkün değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Vekillerin 'Sapık' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement