YSK Başkanı Ahmet Yener, tüm siyasi partilere tarafsız yaklaşılmasını istedi - Son Dakika
Politika

YSK Başkanı Ahmet Yener, tüm siyasi partilere tarafsız yaklaşılmasını istedi

YSK Başkanı Ahmet Yener, tüm siyasi partilere tarafsız yaklaşılmasını istedi

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, kurul personelinin tüm siyasi partilere tarafsız yaklaştığına inancını dile getirerek, 31 Mart yerel seçimlerinde de tüm siyasi partilere ve bağımsız adaylara eşit şekilde yaklaşmalarını istedi. Yener, Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programında YSK personeline hitap etti ve 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki başarılı çalışmalara teşekkür etti. Ayrıca, YSK'nin 31 Mart yerel seçimlerinde de aynı özveriyle çalışacaklarına inandığını belirtti.

20.11.2023 12:13  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, kurul personelinin tüm siyasi partilere tarafsız yaklaştığına inancını dile getirerek, "Sizlerden beklentim 31 Mart yerel seçimlerinde de tüm siyasi partilere ve bağımsız adaylara eşit şekilde yaklaşmanızdır." dedi.

Yener, Adalet Bakanlığının Sincan'daki eğitim tesislerinden düzenlenen, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne yönelik hizmet içi eğitim programında YSK personeline hitap etti.

YSK olarak 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri ile 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçiminin 2. tur oylamasını başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Yener, özverili şekilde çalışan tüm personele teşekkürlerini sundu.

Cumhuriyet'in 2. yüzyılının ilk seçimlerinin 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçimleri olacağına işaret eden Yener, "31 Mart seçimlerinde de aynı özverili ve başarılı çalışmaları gerçekleştireceğinize inanıyorum." dedi.

Yener, YSK'nin 680 seçim müdürlüğü ve 2 bin 411 personelle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirerek, hizmet içi yüz yüze ve uzaktan eğitim programlarıyla personele değerli birçok bilginin aktarıldığını söyledi.

Personelin seçim dönemlerinde en çok karşılaştığı sorunlardan birinin adayların adli sicil kayıtlarının incelenmesi olduğuna dikkati çeken Yener, bu konuda önümüzdeki ay Adalet Bakanlığının desteğiyle uzaktan eğitim verileceğini duyurdu. Yener, şunları kaydetti:

"YSK personeli olarak sizlerin seçimlerde tüm siyasi partilerimize tarafsız yaklaştığınıza güveniyor ve inanıyorum. Bu tarafsız yaklaşımın sonucunu 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde gördük ve tüm dünyaya seçimlerin problemsiz bir şekilde nasıl gerçekleştirileceğini göstermiş olduk, bu hem ülkemiz hem de bizler için büyük bir onur ve gururdur. Sizlerden beklentim 31 Mart yerel seçimlerinde de tüm siyasi partilere ve bağımsız adaylara eşit şekilde yaklaşmanızdır."

Yener konuşmasının ardından eğitime katılan personel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika YSK Başkanı Ahmet Yener, tüm siyasi partilere tarafsız yaklaşılmasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement