2023'ün ilk ayında da en çok eşek sütü sabunu sattık - Son Dakika
Sağlık

2023'ün ilk ayında da en çok eşek sütü sabunu sattık

2023\'ün ilk ayında da en çok eşek sütü sabunu sattık

Türkiye'nin önde gelen el yapımı sabun markası The Soap Factory 2023 Ocak ayında da en çok eşek sütlü sabun sattıklarını açıkladı.

03.03.2023 09:08  Güncelleme: 08:02

İlk üretildiği 2018 yılından bu yana markanın yurt içi ve yurt dışında en çok talep gören soğuk üretim sabunu olan eşek sütlü sabun ünlüler dahil pek çok kesim tarafından yoğun talep görüyor.

Bitki özlü sabunların ardından katı sabunda adeta bir devrim olan eşek sütlü sabun leke karşıtı olarak biliniyor. Cildi aydınlatıp, renk tonunu eşitlediği için her yaştan kadının ilgisini çekiyor.

The Soap factory genel müdürü Hacer Aydın eşek sütlü sabunlarında İzmir'deki eşek çiftliklerinden aldıkları taze eşek sütünü kullandıklarını, sabunun kalitesinin buradan geldiğini söyledi. Hacer Aydın "Soğuk üretim sabunlarda %15-20 civarında termal su kullanılır. Biz eşek sütlü sabunda bu orandaki su yerine taze eşek sütü kullanıyoruz. Su kullanmadan bu sabunu yapabilen tek firmayız. Hatta diyebilirim ki taze eşek sütü ile sabunun formülünü tutturabilen çok az sayıda kimyacı var. Bu oldukça zor bir formüldür. Biz bunu başardık ve sabunumuzun gerçekten işe yarıyor olması buna bağlı." dedi.

Efsaneye göre Kleopatra süt banyosunu eşek sütü ile yaparmış. Cildi gençleştirip pek çok soruna çare olduğundan eşek sütü bugün bir çok kozmetik üründe kullanılıyor. Cilt kararmalarını ve cilt lekelerini gidermenin yanı sıra, sivilce ve akne tedavisinde de doktorlar tarafından temizleyici ürün olarak tavsiye ediliyor. Düzenli kullanımda cilt daha parlak ve dolgun bir yapıya sahip oluyor.

Son Dakika Sağlık 2023'ün ilk ayında da en çok eşek sütü sabunu sattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement