Alzheimer hastası kadına takip cihazı takıldı - Son Dakika
Sağlık

Alzheimer hastası kadına takip cihazı takıldı

Alzheimer hastası kadına takip cihazı takıldı

Sakarya'nın Geyve ilçesinde kaybolan 95 yaşındaki Alzheimer hastası Yeksune Akkavuk, 2 gün sonra bulundu. Yaşlı kadının tekrar kaybolmaması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi tarafından vücuduna takip cihazı yerleştirildi. Cihaz sayesinde ekiplerin anlık konum bilgisi aldığı yaşlı kadına, bir daha kaybolması halinde anında müdahale edilebilecek.

15.06.2023 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAKARYA'nın Geyve ilçesinde ormanda kaybolduktan 2 gün sonra bulunan Alzheimer hastası Yeksune Akkavuk'a (95) tekrar kaybolmasın diye takip cihazı takıldı.

Burhaniye Mahallesi'nde yaşayan Yeksune Akkavuk, 28 Mayıs günü sabah saatlerinde evden çıktı, bir daha da kendisinden haber alınamadı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Akkavuk, kaybolduktan 2 gün sonra, STK'ların da destek verdiği çalışmayla bulunup, ailesine teslim edildi.

Yeksune Akkavuk'un tekrar kaybolmaması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) tarafından vücuduna takip cihazı yerleştirildi. Vücuduna sabitlenen cihaz sayesinde ekiplerin anlık konum bilgisi aldığı ve durumuyla ilgili bilgi sahibi olduğu yaşlı kadına, bir daha kaybolması halinde anında müdahale edilebilecek.

YADEM'den yapılan açıklamada, "Bir el, bir nefes ve bir sese muhtaç olan yaşlılarımız bugüne kadar en zor anlarda yanlarında hep YADEM'i buldu. Bundan sonra da şehrin dört bir köşesinde bizlere ihtiyaç duyan tüm yaşlılarımıza ulaşmak için gündüz-gece demeden çalışacağız. Geyve'de takip cihazıyla güvenli duruma kavuşturduğumuz Yeksune Teyzemiz gibi nicelerinin huzura kavuşması en büyük temennimiz" ifadelerine yer verildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Alzheimer hastası kadına takip cihazı takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement