Engelliye Hizmet İçin İşaret Dili Eğitim Alıyorlar - Son Dakika
Sağlık

Engelliye Hizmet İçin İşaret Dili Eğitim Alıyorlar

Engelliye Hizmet İçin İşaret Dili Eğitim Alıyorlar

İzmir Sağlık Müdürlüğü çalışanları, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla işaret dili eğitimi alıyor Kursa katılan çeşitli branşlardan 25 sağlık çalışanı, ders boyunca öğrendiklerini işaret diliyle söyledikleri şarkılarla pekiştiriyor İzmir Sağlık Müdürü Türkyılmaz: "Sağlık hizmeti almak için başvuran hiçbir vatandaşımızın kendini anlatamama gibi bir durumda olmasını istemiyoruz"

29.08.2013 12:11

ZEYNEP HOŞGÖRÜR - İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla işaret dili eğitimleri aldıklarını belirterek, "İşitme engelli vatandaşımızla işaret dili aracılığı ile konuşabilmek, derdini anlayabilmek bize çok büyük mutluluk veriyor" dedi.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda işitme engelli bulunduğunu, İzmir'de bu durumda olanların sağlık hizmetlerinden yararlandığını belirtti.

Hastanelerde işaret dili ile hizmet sunumu konusunda çalışmalar yapıldığını hatırlatan Türkyılmaz, "İzmir Sağlık Müdürlüğü olarak başlattığımız işaret dili eğitimi ile diğer kurumlara örnek olacağız. Sağlık hizmeti almak için başvuran hiçbir vatandaşımızın kendini anlatamama gibi bir durumda olmasını istemiyoruz" dedi.

Sağlık hizmeti sunumunda vatandaşın her ihtiyacına cevap vermenin önemine işaret eden Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"İşitme engelli vatandaşlarımızın dertlerini anlamak ve personelimizin de anlayabilir durumda olmasını istiyorum. Hastanelerimize, toplum sağlığı merkezlerimize, aile hekimlerine başvuruyorlar. İstiyoruz ki her birimden en az bir kişi işaret dili bilsin, işitme engelli vatandaşımız geldiğinde derdini anlatabilsin ve dermanını bulabilsin. Çok basit bir dertle gelebilir ama anlatamadığı için büyük probleme dönüşebilir. İş yaşamı dışında da işitme engelli bir vatandaşımızla sohbet edebilmek, hayatlarına renk katabilmek istedik. İşitme engelli vatandaşımızla işaret dili aracılığı ile konuşabilmek, derdini anlayabilmek bize çok büyük mutluluk veriyor. Engelli vatandaşlarımıza ulaşabilmenin derdindeyiz. İşaret dili öğrenmek, evde sağlık hizmetinin çok küçük bir parçası. Bunu tam tekmil yapabilmenin derdindeyiz."

Dersler, işaret diliyle söylenen şarkılarla destekleniyor

Türkyılmaz, eğitimler kapsamında 25 personelinin gruplar halinde 3 ay boyunca işaret dili eğitimi alacağını anlattı.

İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gürbulak tarafından haftanın iki günü verilen eğitimlerden büyük zevk aldıklarını katıldıklarını vurgulayan Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Eğitimler bize çok büyük mutluluk veriyor. Çok eğlenceli geçiyor. Şarkıları, işaret diliyle söylüyoruz. Katılımcı arkadaşlarımız isteyerek ve severek geliyorlar. Öğrendikçe de biz mutlu oluyoruz. İşitme engelli personelimiz de eğitimlere geliyor ve sohbet ediyoruz. Bugüne kadar dillendiremediği problemleri paylaşıyor. Bir insana ulaşabilmek büyük zenginlik, bunun mutluluğunu da yaşıyoruz. İşimizin gereğini de yerine getiriyoruz ama eğitime vakit ayırmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Vatandaşımızla birebir muhatap olacak arkadaşlarımız var ama vatandaş hiç kimseye derdini anlatamıyorsa bana gelsin ki konuşup sıkıntısını anlayarak kendisini ilgili birime yönlendirebileyim." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Engelliye Hizmet İçin İşaret Dili Eğitim Alıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement