Esenler Hastanesine Kavuşuyor - Son Dakika
Sağlık

Esenler Hastanesine Kavuşuyor

Esenler Hastanesine Kavuşuyor

Esenler Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi'nin Temeli, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun Da Katıldığı Bir Törenler Atıldı.

25.01.2011 20:34  Güncelleme: 20:36

Esenler'de tarihi gün… Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temeli, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı bir törenler atıldı. 6 katlı, 2 blok halinde, 18 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, tüm sağlık hizmetlerinin sunulabileceği bir kompleks olacak ve tamamlandığında ilçede sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduracak.

Yaklaşık 500 bin nüfusu ile İstanbul'un en büyük ilçelerinden birisi olmasına rağmen devlet hastanesi bulunmayan Esenler nihayet tam donanımlı bir hastaneye kavuşuyor. Acil servisinden laboratuarına, yeni doğan ünitesinden röntgen cihazlarına kadar akla gelebilecek tüm sağlık hizmetlerinin sunulmasıyla tam donanımlı devlet hastanesi gibi de hizmet verecek olan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binasının temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Törende ilk konuşmayı ev sahibi Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptı.

"Olmaz" denilen oldu

Esenler için çok önemli bir gün olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "İnsanların on yıllarca beklediği, her adım attığınızda, her eli tuttuğunuzda bize söylenen (Niye Esenler'in bir hastanesi yoktur?) cümlesinin artık unutulacağı bir gün bugün" dedi.

Göreve geldiğinden bu yana Esenler'e hastane kazandırabilmek için yoğun gayret sarfettiğini belirten Göksu, bu çalışmalarındaki aşamaları özetledikten sonra, "İlgili tüm kurumların kolektif çalışmaları sonucu (Biz burayı hastane yapacağız) dediğimizde (Olmaz) dediler.

(Burayı market yapacaklar) dediler. Bugün hastanenin ikinci bloğunun temelini atıyoruz. Diğer binada da teknik donanımlar yapılıyor. Esenler'deki kardeşlerimiz, özellikle de Havaalanı, Turgut Reis, Oruç Reis, Birlik, Kemer, Kazım Karabekir ve Tuna mahallelerimizdeki vatandaşlarımız, Allah mecbur etmesin ama sağlık problemleri olduğunda başka yerlere gitmeyecekler. Burada verilecek sağlık hizmetinden yararlanacaklar" dedi.

Kendisinin son derece sevinçli ve heyecanlı olduğunu kaydeden Göksu, "Hastanemizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen Sağlık Bakanımızdan Kaymakamımıza, Valimizden İl Sağlık Müdürümüze, Özel İdare Genel Sekterimize kadar emeği geçen herkese Esenler halkı adına teşekkür ediyorum. Atacağımız daha nice temellerle coğrafi olarak İstanbul'un merkezinde olan Esenler'i nicelik ve nitelik olarak da İstanbul'un merkezi haline getireceğiz. Hastanemiz şimdiden Esenler halkına hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Hekim sayısında yüzde 100 artış

İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da sağlık alanında iyi gelişmeler olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde daha güzel hizmetlere şahit olacaksınız" dedi. İstanbul'da aile hekimliğine problemsiz geçildiğini vurgulayan Dokucu, sağlık alanında Esenler'in en sıkıntılı ilçelerden biri olduğunu belirtti ve, "Esenler'de 20 sağlık ocağında 66 hekimle hizmet veriyorduk.

Aile hekimliği ile birlikte şu anda 24 sağlık ocağında 104 hekimle hizmet veriyoruz. Yakında yeni hekimlerimiz de göreve başlayacak bu rakam 121'e çıkacak. Böylece Esenler'de hekim sayısında yüzde 100 bir artış olmuş olacak" şeklinde konuştu.

Yeterince sağlık ocakları bulunmasına rağmen Esenler'de büyük bir hastane açığı olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü, "Bugün temeli attığımız bu hastane ile bu açık da kapatılacak. Esenler'e hastane kazandırılması noktasında Belediye Başkanımız başta olmak üzere çok büyük gayretler oldu. Ve bugün Allah'a şükür temeli atıyoruz" dedi. Dokucu, İstanbul'da yürütülen diğer sağlık çalışmaları hakkında da özet bilgi verdi.

Adeta taciz etti

Daha sonra kürsüye gelen İl Genel Meclis Başkanı Hüsamettin Koçak, "Esenler'in büyük hayalleri var. Bu hayalleri gerçekleştirmek için Belediye Başkanımız büyük gayret sarfediyor" diyerek sözlerine başladı. Esenler'e hastane kazandırılması için Belediye Başkanı Göksu'nun Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi nezdinde sürekli girişimlerde bulunduğunu söyleyen Koçak, "Girişimi bırakın Başkan bizi adeta taciz etti" dedi. Koçak, hastanenin ilçede sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Son olarak kürsüye İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu geldi. "Hepimiz için mutlu ve huzurlu bir gün. Hayırlı bir hizmetin başlangıcındayız" diyen Mutlu, "Bu güzel hizmetin Esenler'e kazandırılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün yanımızda olmayan ancak, bu hastanenin bir an önce Esenler halkının hizmetine girmesi için gayret eden Sayın Sağlık Bakanımız ve Başbakanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Validen Göksu'ya teşekkür

500 bin nüfusu ile İstanbul'un en önemli ilçelerinden birisi olan Esenler'de bir hastane olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Mutlu, "Sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor. Her şeyin başı sağlık. Şu anda İstanbul'da 8 büyük hastanenin inşaatı devam ediyor. Bunları İstanbul halkının hizmetine sunmak için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi.

Hastanenin Esenler'e kazandırılmasında Esenler Belediye Başkanının büyük bir çabası olduğunun altını çizen Hüseyin Avni Mutlu, "Bu sebeple kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Süreçte Sağlık Bakanlığı ile iyi bir işbirliği gerçekleştirildi. Hastanenin açılış töreninde de birlikte olmak dileklerimle hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte sahneye çıkarak butona basın hastanenin ek binasının temelini attılar.

Temel atma törenine Esenler Kaymamakamı Nazım Madenoğlu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

18 bin metrekare alana sahip

Halkın yıllardır dört gözle beklediği Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, eski bir gömlek fabrikası binasını ile yanına yapılacak ek binadan oluşacak.

Acil servisinden laboratuarına, yeni doğan ünitesinden röntgen cihazlarına kadar akla gelebilecek tüm sağlık hizmetlerinin sunulacağı hastane, iki blok halinde 6 katlı, 150 yatak kapasiteli ve 18 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İstanbul İl özel idaresi İmar Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı tarafından yapılacak ek bina toplam 11 milyon 395 bin liraya malolacak. Bina 720 günde tamamlanarak hizmete girecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Esenler Hastanesine Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement