İzmir'de Lösemi Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Sağlık

İzmir'de Lösemi Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

İzmir\'de Lösemi Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

İzmir'de Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen yürüyüşte lösemiye dikkat çekildi. Lösemiyi sembolize eden turuncu renkli giysiler giyen grup, Konak Meydanı'na yürüdü.

04.11.2023 17:19  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de lösemiye yönelik farkındalık yaratmak ve hastaların yaşadığı zorluklara dikkati çekmek amacıyla Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfınca (LÖSEV) yürüyüş düzenlendi.

Lösemiyi sembolize eden turuncu renkli giysiler giyen, ellerinde aynı renkte balonlar taşıyan grup Gündoğdu Meydanı'nda toplandı.

Lösemili çocuklar, aileleri ile gönüllülerin bulunduğu grup, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bando Orkestrası konseri ve jonglör gösterisi eşliğinde dans etti.

Ellerinde "Yaşasın lösemili çocuklar", "Kanser kaderimiz olmayacak", "Lösemiye karşı hepimiz kardeşiz" yazılı pankartlar taşıyan grup, Konak Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşte klasik arabalar da yer aldı.

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, yaptığı açıklamada kamuoyunda löseminin tedavi edilemediği yönünde yanlış bir algının bulunduğunu belirterek "Biz 25 yıldır bunun tam tersini kanıtlamak için çalışıyoruz. Amacımız löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu tüm halkımıza duyurmak. Bu haftanın sloganı ile 'Lösemi değil biz kazanacağız.' diyoruz. Bu etkinliklerle insanların dikkatini lösemi ve hastalarının üzerine çekmek istiyoruz. Kişilerin LÖSEV'e destek olabileceğini de aktarmak isteriz." diye konuştu.

Yürüyüşte, lösemi tedavisi gören ve sağlığına kavuşan kişiler ve aileleri de deneyimlerini paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık İzmir'de Lösemi Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement