Lösemi hastası çocuk, tedaviyle iyileşti - Son Dakika
Sağlık

Lösemi hastası çocuk, tedaviyle iyileşti

Lösemi hastası çocuk, tedaviyle iyileşti

Konya'da lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki Salih Ömer Coşgun, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede kemoterapi ve ilaç tedavisine olumlu yanıt vererek lösemiyi atlatma aşamasına geldi.

08.11.2023 10:46  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KONYA'da vücudunda kabarcıklar oluşunca hastaneye götürülen Salih Ömer Coşgun'a (11), lösemi tanısı konuldu. Doktorların hastalığı ilerlediği için 'yaşamaz' dediği Salih Ömer, getirildiği Ankara'daki hastanede 1 yıl süren kemoterapi ve ilaç tedavisine olumlu yanıt verdi ve lösemiyi atlatma aşamasına geldi.

Konya'da geçen ocak ayında vücudunda kabarcıklar oluşunca hastaneye götürülen Salih Ömer Coşgun'a lösemi tanısı konuldu. Hastanede bir süre tedavi gören ancak hastalığı ilerlediği gerekçesiyle doktorların 'yaşamaz' dediği Salih Ömer, ailesi tarafından Ankara'da LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne getirildi. Burada tedaviye alınan Salih Ömer, 1 yıl süren kemoterapi ve ilaç tedavisinin ardından iyileşme sürecine girdi.

'ÇOCUĞUNUZU KAYBEDEBİLİRİZ DEDİLER'

Anne Sultan Coşgun, tanı aldıkları hastanedeki doktorların Salih için 'yaşamaz' dediğini belirterek, "Çocuğuma bel tedavisi yaptılar. 3'üncü günde profesör, eşim ile beni odasına çağırdı. 'Ben diyeyim 3 gün, siz deyin 4 gün. Kemoterapi almaya başladığından itibaren çocuğunuzu kaybedebiliriz' dedi. Ölüm raporunu elimize verdiler. O anda bizi bir düşünün. Çok kötü şeyler yaşadık. İnşallah o doktorun yanına çocuğum ile gideceğiz. 'Ölecek dediğiniz çocuk bakın, ölmedi' diye gideceğim; ahtım var" dedi.

Coşgun, oğlunun tedavisinin başlangıcından bu yana çok ağır ilaçlar kullandığı için eğitimine 1 sene ara verdiğini aktararak, "Bu süreçte Salih de ben de çok yıprandım. Çok kötü dönemler geçirdik. Vücudu çok şükür ilaçlara tepki vermeye başlamış. O yüzden iyiye gidiyoruz. Artık hastalığı atlatma dönemine girdi. İnşallah tamamen iyileşecek ve tekrar okuluna geri dönecek" diye konuştu.

'GÜZEL SANATLAR OKUYACAĞIM'

Salih Ömer Coşgun ise "Bu süreçte kendimi ilaçlardan dolayı ağır hissediyorum. Yorgun değil; enerjim yerinde ama üzerimde bir ağırlık var. Resim çizmek beni mutlu ediyor, ressam olmak istiyorum. Güzel sanatlar okuyacağım. Resim dışında müzik de yapıyorum. Kendime albüm yapıyorum. Hastaneden çıktığımda resme doğru ilerleyeceğim. Kendinize inanın ve asla pes etmeyin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Lösemi hastası çocuk, tedaviyle iyileşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement