Müftülüğün Katkısı Organ Bağışını Artırdı - Son Dakika
Sağlık

Müftülüğün Katkısı Organ Bağışını Artırdı

Müftülüğün Katkısı Organ Bağışını Artırdı

İzmir Sağlık Müdürü Türkyılmaz, 6 yılda bağışlanan organ bağışı sayısını, Ramazan ayında müftülüğün gayretleriyle 1 ayda yakaladıklarını belirtti.

22.10.2013 13:08  Güncelleme: 13:11

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, kentte 6 yılda bağışlanan organ bağışı sayısını, Ramazan ayında müftülüğün, hocaların gayretleriyle 1 ayda yakaladıklarını belirtti.

İzmir Sağlık Müdürlüğü bahçesinde organ bağışlayanlar için "Cana Can Verenlerin Hayrına" sloganıyla lokma döküldü.

Burada konuşan Türkyılmaz, organ bağışının çok güzel bir şey olduğunu, bu amaçla bağışta bulunanların hayrına lokma döktürdüklerini belirtti.

Öldükten sonra işe yaramayacak organların birilerine can, kalp, böbrek, göz olmasını istediklerini, bu amaçla çalıştıklarını ifade eden Türkyılmaz, İzmir'in canlıdan organ bağışında İstanbul ve Adana'nın ardından üçüncü sırada yer aldığını, ilk sıraya çıkmak istediklerini kaydetti.

Canlıdan canlıya organ bağışından ziyade kadavradan organ bağışının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Türkyılmaz, "Öldükten sonra toprak olacak organlarımızı yıllarca organ bekleyen kişilere kalp, kornea, böbrek, can olsun istiyoruz" dedi.

-Müftülük çalışmaları bağışı artırdı

Organ bağışı konusunda İl Müftülüğüyle çalışma yürüttüklerini ve bunun olumlu meyvelerini aldıklarına dikkati çeken Türkyılmaz, Cuma namazında vaazlarda ve Ramazan ayında teravihlerde imamların, müftülerin organ bağışı konusunda vatandaşlara çeşitli bilgiler verdiğini anlattı.

Bu çalışmaların sürdüğünü dile getiren Türkyılmaz, "Kentte 6 yılda bağışlanan organ bağışı sayısını, Ramazan ayında müftülüğümüzün, hocalarımızın gayretleriyle 1 ayda yakaladık. 6 yılda 2 bine yakın bağış almıştık, Ramazan ayında sadece 2 bine yakın bağış yapıldı. Bundan sonra da müftülüğümüzle olan çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Türkyılmaz, ayrıca milli eğitim müdürlüğüyle de çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Müftülüğün Katkısı Organ Bağışını Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement