Pehlivanlar Çatalca Er Meydanında - Son Dakika
Sağlık

Pehlivanlar Çatalca Er Meydanında

Pehlivanlar Çatalca Er Meydanında

Erguvan Festivali'ne entegre edilen ve her yıl daha da büyüyen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

16.07.2012 21:26  Güncelleme: 09:41

Gökhan Arıcı'nın başpehlivanlık klasmanında birinci olduğu güreşlerde, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya ve Çatalca Güreş Ağası Nadir Erol'a altın kemer takıldı.

Çatalca Belediyesi 13. Erguvan Festivali geniş bir yelpazede yapılan etkinliklerle devam ediyor. Sanattan, spora, çocuklar için duvar boyamadan, uçurtma şenliğine kadar birçok etkinliğin yer aldığı festivalin yedinci gününde başlı başına büyük bir organizasyon olan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri vardı. Geçtiğimiz senelerde Çatalca Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanında yapılan güreşler, bu sene Kaleiçi Mahallesi Ulu Cami yanında yapıldı. Kısa sürede hazırlanan ve Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri ile sporcuların bir hayli memnun kaldığı güreş alanında yine her kesimden birçok vatandaş, güreşleri takip etti.

Saat 11:00'da Çatalca Belediyesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yapılan kortej ile başlayan güreşler, saat 12:00'da başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program, Kaleiçi Cami imamı Resul Yılmaz tarafından okunan dua ile devam etti. Minik I, Minik II, Teşvik I, Teşvik II, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş klasmanlarında yarışan sporcular, gün boyunca sportmence müsabakalar sergilediler.

Güreşlerde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cem Kara, "Geçen hafta 651. Tarihi Kırkpınar Güreşlerini gerçekleştirdik. Bir hafta sonra da Çatalca Er Meydanı'nda üçüncü geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini hep birlikte düzenliyoruz. Destekleriniz için şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum" dedi. Ata sporunun yaşatılması için imkanlarını seferber eden güreş ağalarına da teşekkür eden Başkan Cem Kara, "En büyüğünden, en küçüğüne Çatalcamıza gelen pehlivanlarımız, pehlivan özü sözü bir olmak demektir, cesur olmak demektir, eline, beline, diline sahip olmak demektir. Burada güreş severlerimiz, cesurca, mertçe müsabakalar bekliyorlar" dedi. Tüm katılımcılara ve sponsorlara da teşekkür eden Başkan Cem Kara, "Sizler destek verdiğiniz sürece, biz bu güreşleri daha uzun süre gerçekleştireceğiz" dedi.

Yaklaşık 200 güreşçinin katıldığı ve bu yıl üst üste üçüncüsü düzenlenen güreşlerde Çatalca Güreş Ağası Nadir Erol'a altın kemer verilirken, aynı şekilde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya da ata sporu yağlı pehlivan güreşlerine verdiği desteklerden dolayı güreş komitesi tarafından altın kemer hediye edildi. Altın kemer hediye edilen Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı kısa konuşmada böyle bir adetten haberi olmadığını dile getirdi. Başkan Cem Kara, "Güreşlerde üst üste ağa olana veya üst üste kazanan başpehlivanlara altın kemer verildiğini biliyordum ama üst üste güreşleri düzenleyen belediye başkanına hediye verildiğini bilmiyordum. Bu beni gerçekten duygulandırdı" dedi.

Ayrıca Çatalca Güreş Ağası Nadir Erol tarafından, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan'a, Çatalca Cumhuriyet Savcısı Gürsel Keleş'e, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın'a, Metin Sezer'e, Erhan Güzel'e ve Çatalca Belediyesi daire müdürlerine çalışmalarından dolayı hediye verildi.

Başpehlivanlık müsabakası ise kıran kırana geçti. Finale kalan Osman Aynur ve Ekrem Yavuz'un karşılaşması güreş severler tarafından ilgiyle izlendi. Müsabakanın sonunda ise gülen taraf, Osman Aynur oldu. Osman Aynur birincilik kürsüsüne çıktığında ise kucağına günün en ufak pehlivanı, 2 yaşındaki Emir Özveren'i de aldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Büyük Pehlivan Yağlı Güreşlerine Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Dinç, Çatalca Cumhuriyet Savcısı Gürsel Keleş, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, çevre il ve ilçelerin güreş ağaları, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşlerin sonunda ise klasmanlar ve dereceye girenler isimler şöyle oluştu:

Minik I

1- Selami Mecit

2- İbrahim Çamsatov

3- Eren Çaçan

4- Serdar Ön

Minik II

1- Samet Kuş

2- İsmail Bilen

3- Yunus Bayram

4- Fuat Örütükçü

Teşvik I

1- Abdülkadir Can

2- Batuhan Polat

3- Mücahit Bağcı

4- Murat Bektaş

Teşvik II

1- Adem Bektaş

2- Mustafa Taç

3- Yasin Balcı

4- M. Cemal Türk

Tozkoparan

1- Ufuk Yanık

2- Onur Meçedüzü

3- Arif Bağcı

4- M. Talha Desti

Ayak

1- Samet Türkmen

2- Mustafa Arslan

3- Yusuf Aydın

4- Adnan Balkan

Deste Küçük

1- Mert Yiğit

2- Yakup Oğuz

3- Furkan Kurt

4- Mehmet Mercimek

Deste Büyük

1- Hakan Topçu

2- Tuncay Tacar

3- Hüseyin Özdemir

4- Fatih Al

Küçük Orta Küçük

1- Gökhan Akçen

2- Tansel Umut

3- Armağan Furuncu

4- Nazmi Kahveciler

Küçük Orta Büyük

1- İsmet Karabulut

2- Mürsel Kaya

3- Ekrem Akın

4- Sabahattin Özbağ

Büyük Orta

1- Abdulhamit Altun

2- Murat Güvenaltın

3- Alparslan Aslan

4- Haşim Sancak

Başaltı

1- Mustafa Yenisancak

2- Onur Şenel

3- Mehmet Taşçı

4- Aydın Koçyiğit

Baş

1- Osman Aynur

2- Ekrem Yavuz

3- Gökhan Arıcı

4- M. Kemal Karaboğa

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Pehlivanlar Çatalca Er Meydanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement